Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

Дана 22. септембра, Црвени крст Новог Сада организовао је једнодневни излет за кориснике Дневног центра Удружења МНРО Града Новог Сада, њихове реализаторе и волонтере Црвеног крста Новог Сада који реализују програмске активности Црвеног крста са члановима Удружења МНРО.
Домаћин нам је била директор Туристичке организације Пећинци Г-ђа Љубица Бошковић, која нам је била водич на овом излету.
Посетили смо музеј хлеба у Пећинцима где нас је дочекао његов оснивач сликар Јеремија и провео нас кроз изложбу етнографских предмета, оруђа и машина који су се користили у производњи хлеба од давих времена.
У Купинову смо посетили етно кућу која је типичан пример народног градитељства с краја 18. века, као и цркву светог Луке, најстарију цркву на територији Војводине.
У селу Огар посетили смо Аксентијев кућерак, најстарију очувану кућу у овом делу Срема.
У Доњем Товарнику домаћини су нам биле чланице Удружења жена Колевка Срема из Пећинаца које су нас у интересантном амбијенту Ловачког дома научиле техници пустовања вуне.
Након ручка у новоотвореном хотелу Кристал у Пећинцима, чланови Удружења МНРО и наши волонтери кренули су ка Новом Саду пуни утисака са овог надасве поучног и интересантног излета.

Pin It on Pinterest