Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада учествовао је на Националном отвореном такмичењу у спасилаштву на води које је Црвени крст Србије организовао први пут после 40 година, у понедељак 25. септембра 2023. године, на Савском језеру. Место окупљања такмичара и посетилаца била је Ада Циганлија, главно купалиште на новобеоградској страни, а такмичење је почело у 9.30 часова.

Црвени крст Новог Сада на такмичењу су представљале две екипе.
У Отвореној категорији: Мирко Ћелић, Филип Михајловић, Урош Црнић и Новица Јефтић,
У категорији јуниора: Никола Контић, Милица Жагар, Милица Марковић и Никола Котлаја.

Наши представници су испробали такмичарске способности у следећим дисциплинама: Трчи, пливај, трчи; Трка заставица; Бацање ужета; Спашавање тубом и Симулација спашавања на води.

У категорији јуниора у дисциплини Бацање ужета, представници Црвеног крста Новог Сада, Никола Контић и Никола Котлаја заузели су друго место.

На такмичењу је наступило 130 такмичара из 19 удружења, асоцијација и организација Црвеног крста у Србији: ЦК Косова и Метохије, ЦК Коцељева, ЦК Александровац, ЦК Крагујевац, ЦК Брус, ЦК Ужице, ЦК Краљево, Асоцијација спасилаца на води, Спасилачки савез Србије, ЦК Ниш, ЦК Јагодина, ЦК Вождовац, ЦК Стари град, ЦК Обреновац, ЦК Палилула, ЦК Нови Сад, ЦК Сремска Митровица, ЦК Суботица и Нинтел.

Црвени крст Србије – Надлежни национални грански спортски савез за Life Saving, као дугогодишња чланица Светске и Европске федерације за спасавање на води, у оквиру глобалне кампање Светске здравствене организације „Свако може да се утопи, али нико не треба“, током текуће летње сезоне реализовао је Националну кампању безбедности на води у Србији под слоганом Life Saving – спорт који чува и спасава животе.

Кроз различите активности Црвени крст Србије је у протекла три месеца реализовао кампању која доприноси јачању Life Saving-a, безбедности на води и превенцији утапања. Завршна активност кампање је организација Националног отвореног такмичења. Овим такмичењем Црвени крст Србије жели да популарише Life Saving спортску грану која доприноси да наши грађани и наше друштво буду безбеднији на воденим површинама.

Oтварању су присуствовали Бобан Стевановић заменик начелника Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова РС, др Слађа Антонијевић и Жељко Чавић, шеф одсека у управи за Ватрогасно-спасилачке јединице, Вујица Цакић и Јовица Стошић из Јединица за безбедност на рекама МУП-а, Дамир Штајнер, представник Олимпијског комитета Србије, др Марија Марковић из Градског завода за јавно здравље.

Pin It on Pinterest