Izaberite stranicu

У суботу, 23. октобра 2021. године, у Свечаној сали Градске куће, градоначелник Милош Вучевић и заменица председнице Скупштине Града Новог Сада Кристина Караић, уручили су Новембарску повељу Црвеном крсту Новог Сада, коју је преузео секретар др Драган Лазић.
Скупштина Града Новог Сада на XIX седници од 15. октобра 2021. године донела је одлуку о додели Новембарске повеље Новог Сада за 2021. годину Црвеном крсту Новог Сада.
У Одлуци пише: „Новембарска повеља Новог Сада додељује се Црвеном крсту Новог Сада за хуманитарни рад племенитих људи, којим олакшавају људске патње и пружају помоћ угроженима и превентивно делују у просвећивању грађана у области здравствене и социјалне заштите и унапређењу хуманитарних вредности друштва, повом 140 година од оснивања.“
Новембарска повеља се додељује поводом, 9. новембра 1918. године – дана када је српска војска ослободила Нови Сад и 25. новембра 1918. године – дана када је Велика Народна Скупштина Срба, Буњеваца и других Словена Баната, Бачке и Барање, донела Oдлуку о присаједињењу Војводине Краљевини Србији.
Највећу захвалност упућујемо институцијама које су поднеле иницијативу да Црвени крст Новог Сада добије Новембарску повељу Града Новог Сада за 2021. годину, као и одборницима Скупштина Града који су донели одлуку.
1. Медицинска школа „7. април“
2. Институт за јавно здравље Војводине
3. Установа за децу и младе Дечије село „Др Милорад Павловић“ Сремска Каменица
4. Завод за трансфузију крви Војводине
5. Архив Војводине
6. Историјски архив Града Новог Сада
7. Градска библиотека у Новом Саду
8. Центар за породични смештај и усвојење Нови Сад
9. Дом за децу и омладину ометену у развоју Ветерник
10. Ватерполо клуб „Војводина“
11. ОШ „Коста Трифковић“
12. Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама Града Новог Сада
13. Удружење дистрофичара Јужнобачког округа Нови Сад
14. Удружење параплегичара и квадриплегичара Новосадског региона
15. Медицински факултет Универзитета у Новом Саду
16. Добротворна установа Епархије бачке „Владика Платон Атанацковић“
У иницијативи је између осталог наведено да је Црвени крст Новог Сада веома важан за функционисање читавог Црвеног крста у Србији и представња одличан пример добро организоване и ефикасне организације Црвеног крста, која покрива један од највећих градова у Србији. Црвени крст Новог Сада данас, са 101 Основном организацијом, које окупљају 15.662 члана и 95 актива са 3.550 чланова, представља велику фамилију, праву армију волонтера и запослених професионалаца као изузетно важног сегмента ове најхуманије организације, наводи се у иницијативи.

Pin It on Pinterest