Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

Црвени крст Новог Сада – Градска организација је на позив Скупштине Града Новог Сада, као члан Организационог одбора, традиционално, учествовао у реализацији 24. Новосадског полумаратона.
У оквиру полумаратона одржана је и хуманитарна трка. Наиме, Црвени крст Новог Сада и компанија за производњу ауто-делова „ Lear“, у сарадњи са Новосадским полумаратоном, прикупили су средства у износу од 67. 640, 00 динара за социјално угрожену децу чији су родитељи корисници програма Народне кухиње Црвеног крста, а прикупљени новац искористиће се како би деца могла да отпутују на одмор.
Председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић, посетио је промотивни пункт Црвеног крста Новог Сада и изразио подршку хуманитарним активностима Црвеног крста Нвог Сада.
Наша организација је обезбедила обучене волонтере у пружању прве помоћи, возило, ћебад, носила и неопходан санитетски материјал за евентуално збрињавање повређених учесника. Чланови екипа за пружање прве помоћи, су били на располагању такмичарима у периоду од 9,00 до 13,30 часова. Укупно је дежурало 50 волонтера на четири пункта са неопходним санитетским материјалом који је обезбедио Црвени крст Новог Сада.

Pin It on Pinterest