Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

Светски дан прве помоћи обележен је у суботу 12.9.2015.г. на Мишелуку (петља Алибеговац). Тема светског дана прве помоћи је „Будите херој! Године нису препрека“. Порука је упућена старијој популацији, која је посебно осетљива са становишта настанка повреда у кућним условима, на улици, у саобраћају као и у другим околностима.

Црвени крст Новог Сада, у сарадњи са Полицијском управом Нови Сад – Одељење саобраћајне полиције и NS RIDERS Србија, организовао је на Мишелуку (Алибеговац) показну вежбу, у којој је инсцениран саобраћајни удес мотоциклисте са путничким аутомобилом. Екипе Црвеног крста Новог Сада, са припадницима Одељења саобраћајне полиције, су збринули повређене, а истовремено је дељен пропагандни материјал учесницима у саобраћају, који су имали прилику да провере своје знање из прве помоћи. Такође припадници Одељења саобраћајне полиције су заустављали свако возило, док су волонтери Црвеног крста особама из аутомобили показивали реанимацију. Заинтерессоване особе могле су да провере своје знање из ове области.

Основни циљ вежбе био је да се скрене пажња учесницима у саобраћају, посебно мотоциклистима, на значај прве помоћи и да се допринесе спречавању тешких саобраћајних несрећа, које су, нажалост, у овој години на нашим просотирма однеле велики број људских живота.

Показну вежбу пропратила је медијска кућа Новосадске телевизије.

Pin It on Pinterest