У знак захвалности за хумани волонтерски рад, Црвени крст Новог Сада је 4. септембра 2021. године организовао једнодневни мотивациони излет за волонтере из програма „Брига о старијима“ и активисте Црвеног крста Новог Сада. Ове године, посетили смо Црвени крст Бач, где су нас љубазно дочекали и угостили наше колеге на челу са секретаром Оливером Јелић који су уз речи добродошлице, презентовали активности своје организације Црвеног крста. Представници Црвеног крста Бач су све време били на располагању су нашим волонтерима.
У пратњи туристичког водича посетили смо Бачку тврђаву, најбоље очувано средњовековно утврђење на подручју Војводине, подигнуто на некадашњем острву између реке Мостонге и једног од њених рукаваца.
Након обиласка Бачке тврђаве посетили смо Фрањевачки самостан кога су основали канонци Св. Гроба Јерусалимског у 12. веку да би за време турске власти био претворен у џамију. Од 17. века о самостану се брину фрањевци. Самостан представља непокретно културно добро као споменик културе од изузетног значаја.
Са љубазним домаћинима, пут смо наставили ка Бођанима где смо обишли Манастир Бођани из 15. века који припада Епархији бачкој, а посвећен је Ваведењу Пресвете Богородице.
У прелепом ресторану Бачки Двор – језеро Провала организован је ручак, након кога смо препуни лепих утисака кренули ка Новом Саду.
Негујући основне принципе Црвеног крста: хуманост, непристрасност, неутралоност, независност, добровољност, јединство и универзалност Црвени крст Новог Сада је привукао велики број волонтера различитих генерација који представљају незаменљив ресурс у реализацији програмских активности наше организације.
Излет је организован захваљујући подршци Градске управе за социјалну и дечију заштиту Града Новог Сада у складу са мерама заштите од заразне болести COVID-19.
Овом приликом желимо да се захвалимо представницима Црвеног крста Бач на гостопримству и срдачности, а посебну захвалност упућујемо секретару Оливери Јелић, на несебичној помоћи при реализацији ове активности.

Pin It on Pinterest