Поводом 140 година рада Црвеног крста Новог Сада градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је секретара Драгана Лазића.
Том приликом, секретар се захвалио градоначелнику Милошу Вучевићу на снажној подршци коју град Нови Сад пружа реализацији активности Црвеног крста Новог Сада, посебно у социјалној делатности. У разговору секретар је истакао да се сарадња и партнерски однос града Новог Сада и Црвеног крста Новог Сада сматра примером добре праксе у оквиру Црвеног крста Војводине и Црвеног крста Србије, што нашој организацији даје већу ефикасност у раду, односно чини је водећом организацијом у оквиру националног друштва Црвеног крста.
Честитајући јубилеј Црвеном крсту Новог Сада градоначелник Вучевић је истакао немерљив допринос наше орагнизације у хаманитарним активностима које се реализују на територији града. Посебно је истакао велику улогу Црвеног крста Новог Сада у ублажавању последица изазваних пандемијом коронавируса и похвалио наше активности које трају у континуитету од проглашења ванредног стања у Републици Србији, 15. марта 2021. године.
Милош Вучевић је истакао да ће град Нови Сад и у будућности снажно подржавати активности Црвеног крста Новог Сада.
Градоначелнику је уручена монографија „Црвени крст Новог Сада – 140 година у служби хуманости“ и пригодан поклон.
„У Новом Саду је пре тачно 140 година основан Црвени крст, а баш тим поводом данас сам се састао са секретаром те организације Драганом Лазићем. Обећао сам да ће град подржати и помоћи отварање новог објекта Црвеног крста у комплексу бивше „Победе“ у Петроварадину, а договорили смо и обележавање овог јубилеја чим то дозволи епидемиолошка ситуација (изјава градоначелника Милоша Вучевића, фб страница, 22. март 2021. године).“

Pin It on Pinterest