Црвени крст Новог Сада је на позив Црвеног крста Војводине и Завода за трансфузију крви Војводине присуствовао свечаној примопредаји наменског теретног возила за прикупљање крви, 28. јуна 2019. године у 10,00 часова, на платоу Покрајинске владе, Булевар Михајла Пупина 16.
Добровољним даваоцима крви, који су крв дали сто пута, захвалнице је уручио председник Покрајинске владе, Игор Мировић а присутне је поздравио и покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић. Свечаности су присуствовали добровољни даваоци крви са 50, 75 и 100 давања крви са територије АП Војводине. Добровољни даваоци који су желели да тог дана дају крв, могли су то учинити на лицу места у теренском возилу.
Црвени крст Новог Сада организовао је промотивни пункт и присуство шампиона, репрезантитаваца Србије у ватерполу Бранислава Митровића и Милоша Ћука, као и председника ватерполо клуба Војводина, Драгана Ресановића који су промотери кампање Црвеног крста Србије “Црвени крст – Црвени тепих” која има за циљ да предупреди летње неташице крви.

Pin It on Pinterest