Црвени крст Новог Сада је на позив организатора, традиционално, учествовао у реализацији 43. Планинарског маратона на Фрушкој гори, који је одржан у суботу, 19. септембра 2020. године, у периоду од 7 до 23 часа. Фрушкогорски маратон је спортско такмичарско-рекреативна манифестација међународног карактера, један је од најстаријих маратона овог типа у Европи, који се више од четири деценије одржава у континуитету, без прекида. Ове године је због пандемије коронавируса датум одржавања 43. Фрушкогорског маратона померен и учествoвало је свега 300 такмичара на четири такмичарске стазе: Велики западни маратон (85 км), Средњи западни маратон (57 км), Мали источни екстремни маратон (42 км) и Приправнички мини маратон (10 км).
Организатори су наведену манифестацију реализовали уз пуно уважавање и примену мера заштите од заразне болести Covid-19, које је прописао Градски штаба за ванредне ситуације.
Црвени крст Новог Сада редовно учествује на овој манифестацији здравља а наш основни задатак је евентуално пружање прве помоћи учесницима и промоција здравих стилова живота. Едуковани волонтери, четири члана екипе прве помоћи, су дежурали на пункту Поповица где је био почетак и циљ све четири стазе. Било је око 10 лакших интервенција, које су наши едуковани волонтери у пружању прве помоћи збринули. Учешће волонтера Црвеног крста Новог Сада било је изузетно запажено.

Pin It on Pinterest