Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

Crveni krst Novog Sada, tradicionalno, je na zahtev Skupštine Grada Novog Sada pomogao uspešnu realizaciju 36. Planinarskog maratona na Fruškoj Gori.

Međunarodno poznata manifestacija mladosti i sporta, koja se dešava u prirodi, u planinsko-šumskom ambijentu, na lep način je prezentovala naš grad i našu zemlju. Velikom broju učesnika – startovalo je preko 18 000 učesnika, kojima je na raspolaganju je bilo 17 staza a koje su izabrali zavisno od svojih psiho-fizičkih sposobnosti. Maraton je trajao neprekidno dva dana i jednu noć, pa je prisustvo sanitetskih ekipa bilo neophodno.

Ekipa prve pomoći na sanitetskom punktu Letenka

Ekipa prve pomoći na sanitetskom punktu Andrevlje

Ekipa prve pomoći na sanitetskom punktu Popovica

Naša Organizacija je dobila zadatak da obezbedi osposobljene volontere, vozilo, ćebad, nosila i neophodan sanitetski materijal za eventualno zbrinjavanje povređenih. Ekipe za pružanje prve pomoći Crvenog krsta Novog Sada dežurale su na pet punktova: Popovica, Kraljeve stolice, Brankovac, Letenka i Andrevlje u periodu od 27-28.aprila.

Ukupno je dežuralo 50 volontera na pet punktova, sa neophodnim sanitetskim materijalom koji je obezbedila naša Organizacija. U toku maratonaekipe su imale preko 150 intervencija. Ozbiljnijih povreda nije bilo, učecicima su najčešće sanirani žuljevi, posekotine, razderotine, kao i uganuća.

Prvoplasirane ekipe u obe kategorije, koje će predstavljati Crveni krst Novog Sada na Pokrajinskom takmičenju u pružanju prve pomoći, su iskoristile ovu manifestaciju da organizuju pripreme za takmičenje. Prisustvo Crvenog krsta Novog Sada na 36. Planinarskom maratonu je bilo izuzetno zapaženo.

Pin It on Pinterest