Izaberite stranicu
Црвени крст Новог Сада је на позив организатора, у петак и суботу, 3. и 4. јуна 2022. године, учествовао у санитетском обезбеђењу међународног турнира у баскету 3×3 „Novi Sad ultra challenger“ који је организован у центру града, на Тргу слободе.

Едуковани волонтери Црвеног крста Новог Сада у пружању прве помоћи (10 волонтера) били су распоређени на два радна пункта, и дежурали су за време трајања турнира, у периоду од 10.00 до 23.00 часа.

У центру града био је постављен издигнути терен, са чијих трибина је мечеве пратило 1.300 људи, а публика која није нашла место на трибинама могла је да прати мечеве и са великих екрана постављених надомак терена.

Манифестација је организована се по правилима ФИБЕ, а на турниру је учествовало 16 најбољих екипа из свих земаља света: три српске екипе (Уб, Лиман и Пирот), а поред њих и најбољи баскет тимови из Америке, Холандије, Летоније, Кине и Аустрије.

Прво место на турниру освојила је екипа Лиман из Новог Сада.

Град Нови Сад је био главни покровитељ заједно за Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину као и Републичким Министарством спорта и омладине.

Pin It on Pinterest