Izaberite stranicu
У четвртак, 2. јуна 2022. године, у 10.00 часова, у Културном центру Новог Сада организовано је финале квиз такмичења „Здравље је највеће богатство”, за екипе три првопласиране школе на квалификацијама одржаним 19. маја 2022. године.
Ове године, на наведеној активности, учествовало је око 500 ученика четвртих разреда из 7 новосадских основних школа.
Сви они су се припремали из књиге „Здравље је највеће богатство” која је настала у сарадњи са Институтом за јавно здравље Војводине. У књизи су обрађене следеће теме: о организацији Црвеног крста, подсетник за рад са подмлатком Црвеног крста у основној школи, пар речи о здрављу, најважнији органи и системи човековог тела, исхрана, физичка активност, лична хигијена, хигијена уста и зуба, ментална хигијена, хигијена школског простора, значај сна и одмора, превенција пушења, заразне болести и мере превенције, родна равноправност, безбедно понашање, општи принципи прве помоћи и самопомоћи и др.

Пласман екипа:

I место – ОШ „Иван Гундулић”, са освојених 265 бодова
ученици: Ивона Прибић, Дуња Прибић и Милош Загорчић,
учитељица: Милена Војновић

II место – ОШ „Мирослав Мика Антић”, са освојених 263 бодова
ученици: Богдан Вермезовић, Андреј Михајловић и Огњен Секулић
учитељица: Данијела Грандић

III место – ОШ „Милош Црњански”, са освојених 261 бод
ученици: Теодора Иванц, Теодор Личина и Сергеј Марацонов
учитељ: Сузана Мишковић.

Успешну реализацију, наведене програмске активности, помогли су чланови Комисије за здравство који су уједно били и чланови жирија: доц. др Снежана Укропина, др Санда Кончар и Виолета Поповић.

У паузама квиза, мађионичарка Стела је, уз асистенцију деце, изводила мађионичарске трикове на опште одушевљење деце.
Црвени крст Новог Сада је обезбедио награде за све учеснике квиз такмичења.
Наша организација наградила је најуспешније ученике који су учествовали на конкурсу “Крв живот значи”, а награде је уручио председник Црвеног крста Новог Сада пуковник др Братољуб Бркљача.
СЦрвени крст Новог Сада се захваљује свим учесницима а посебну захвалност упућујемо Културном центру Новог Сада на подршци овој традиционалној активности.

Pin It on Pinterest