Izaberite stranicu

Tridesetprvi put organizovali smo akciju “Za sunčanu jesen života”. Još jednu sunčanu jesen poklonili smo svima onima koji koračaju stazama poznih godina. Tokom oktobra meseca realizovane su sledeće aktivnosti:

Osnovne organizacije Crvenog krsta u MZ su prema svojim programima obeležile akciju mnogobrojnim aktivnostima;

Crveni krst Novog Sada je zajedno sa aktivistima obišao 42 porodica, starih i bolesnih;

U većini osnovnih škola održan je javni čas za bake i deke. Učenici su svojim programima pokazali kolika je njihova ljubav prema onima koji su zašli u jesen života. Takođe su učestvovali na konkursu likovnih i literarnih radova u kategoriji osnovnoškolskog uzrasta.

Proglašena su i nagrađena po tri najuspešnija likovna i literarna rada za uzrasnu kategoriju od I- IV razreda. Najbolji likovni rad na temu “Moji baka i deka” naslikala je Marija Nikolić, učenica VI2, iz ŠOSO “Milan Petrović”. Najbolji literarni rad napisale su i pročitale Danijela Salać, učenica IV3 OŠ “Dušan Radović” i Anđela Zgonjanin iz II1 OŠ Sveti Sava iz Rumenke; Mališani iz PU “Radosno detinjstvo” su u svojim vrtićima pesmom i igrom obeležili akciju. Veliki broj njih je učestvovao na konkursu likovnih radova na temu “Moji baba i deda”. Proglašena su i nagrađena tri najuspešnija likovna rada, a prvo mesto je pripalo Milošu Pavlovu, 4 godine iz vrtića “Različak”;

Crveni krst je organizovao svečani prijem za najstarije aktiviste i svoje penzionere. Svečanost su uveličali svojim plesom plesači iz Plesne škole ”Neodance”.

Svi prisutni su dobili simbolične poklone koje su napravili mladi volonteri Programa „Briga o starima“ iz Begeča. Na svečanosti je Tomislav Ćuk proglašen za najstarijeg aktivistu Crvenog krsta koji je i danas veoma aktivan. Na prijemu je Marija Radosavljević proglašena za najstariju građanku Novog Sada, a rođena je 9.11.1905. g. Bračni par Jefa i Petar Baštić su najduže u braku a venčani su 20.1.1940.g. Pobednicima su uručeni pokloni. Na svečanosti je bila postavljena izložba likovnih radova dece učesnika konkursa.

Završna svečanost održana je u OOCK MZ Kisač. U prepunoj dvorani Doma kulture, dekorisanoj tradicionalnim vezovima, jesenjim plodovima i cvećem održan je program u kome su učestvovali najmlađi ali i najstariji Kisačani. Sala je bila mala da primi sve meštane koji su došli da obeleže akciju;

Crveni krst kao humanitarna organizacija, tokom čitave godine, kroz razne programe i aktivnosti, vodi brigu o starima a u oktobru mesecu već 26 godina im posvećujemo više pažnje. Akcijom je obuhvaćeno oko 1000 starijih aktivista i građana. Nadamo sa da smo i ovu jesen uspeli da obogatimo plodovima naših aktivnosti sa željom da našim sugrađanima podarimo bogatstvo saznanja da ih nismo zaboravili jer su oni deo svih nas.

Pin It on Pinterest