Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

Декан Медицинског факултета у Новом Саду проф. др. Снежана Бркић и секретар Црвеног крста Новог Сада Драган Лазић, потписали су Споразум о програмској сарадњи, 18. маја 2017. године, на Медицинском факултету у Новом Саду, поводом обележавања 57 година постојања ове академске институције.
Црвени крст Новог Сада је на позив Медицинског факултета у Новом Саду, 18. маја 2017. године, а поводом обележавања 57 година постојања Медицинског факултета у Новом Саду, организовао такмичење у пружању прве помоћи. Такмичарску конкуренцију чиниле су четири екипе следећих студијских програма Медицинског факултета: основне академске студије здравствене неге, интегрисане академске студије медицине, интегрисане академске студије стоматологије и интегрисане академске студије фармације.
Организацију такмичењу је припремила Комисија за прву помоћ Црвеног крста Новог Сада, а судије, инструктори екипа, маркиранти и шминкери су били едуковани волонтери Црвеног крста Новог Сада из области прве помоћи и реалистичког приказивања повреда, оболења и стања.
На такмичењу, у ревијалном делу, учествовала је првопласирана екипа са Градског такмичења у пружању прве помоћи Црвеног крста Новог Сада, која је присутним званицама показала висок степен знања и вештина у пружању прве помоћи.

Pin It on Pinterest