Izaberite stranicu

У суботу и недељу, 23. и 24. септембра 2023. године, едуковани волонтери Црвеног крста Новог Сада су учествовали као санитетско обезбеђење на јесењем издању спортско-рекреативне манифестације „Тур де Фрушка“ која је одржана у Врднику.

Реч је о манифестацији која је намењена свим љубитељима природе, здравог живота, бициклизма и спорта уопште, која је окупила више од 800 такмичара из Србије, региона, Европе и Кине, који су уживали у чарима Фрушке Горе и Врдника.

Првог дана, након свечаног отварања, одржана је траил трка. Другог дана одржана је велика бициклистичка трка „Друмски изазов-Попов чот“ у дужини од 55 и 110 километара, до сада најмасовнија трка тог типа у Србији, са више од три стотине такмичара.

Наши волонтери, обучени у пружању прве помоћи, били су на располагању такмичарима у суботу и недељу у периоду од 9.00 до 18.00 часова. Наша организација је обезбедила неопходан санитетски материјал и сопствени превоз до санитетских пунктова. Укупно је дежурало 15 едукованих младих волонтера уз координацију и подршку запослених. На манифестацији је било лакших повреда које су наши волонтери збринули.

Pin It on Pinterest