Izaberite stranicu

На позив Црвеног крста Републике Српске, у периоду од 10. до 15. августа 2023. године, представници Црвеног крста Новог Сада су учествовали у раду 26. Кампа омладине Црвеног крста Републике Српске, који је одржана у Ријечанима, општина Модрича.
Представници наше организације на наведеном Кампу били су:
1. Милица Липић
2. Филип Михајловић

У четвртак 10. августа 2023. године, у присуству домаћина, представника Црвеног крста Модрича, затим представника Друштва Црвеног крста/крижа Босне и Херцеговине, представника Црвеног крста Котор Варош, Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Рајко Лазић је у Ријечанима отворио 26. Камп омладине ЦКРС. Генерални секретар ЦКРС Рајко Лазић истакао је значај организације кампова у режији ЦКРС, нагласивши њихову улогу за квалитетан развој и образовање младих кроз структуру ЦКРС.

На отварању кампа учесницима се у име домаћина обратио др Мишо Марјановић, председник Црвеног крста Модрича, који је поздравио све присутне и пожелио им добродошлицу у Ријечане. Секретар Црвеног крста Нови Сад др Драган Лазић се захвалио на позиву за учешће, а затим је присутне поздравио уз поруке да будемо хумани и да ширимо хуманост, те да будемо људи.

На петодневном кампу учествовало је око 40 представника из читаве Републике Српске, који су имали прилику да стекну ново знање и нове вештине из следећих области: Заштита живота и здравља, репродуктивно здравље и болести зависности, Ширење знања о Црвеном крсту, историја Црвеног крста, Прва помоћ и реалистички приказ повреда, стања и обољења и др.

Црвени крст Новог Сада се захваљује на позиву и упућује посебене честитке управници кампа Ивани Грујић, и инструкторском тиму Црвеног крста Републике Српске на гостопримству и одличној реализацији тематских целина.

Pin It on Pinterest