Izaberite stranicu

Секретар Црвеног крста Новог Сада Драган Лазић и представници града Новог Сада, помоћници градоначелника Владимир Стојковић и Станко Љубичић, посетили су 5. јула 2021. године, општину Костајница, Република Српска, БиХ.
Делегацију из Новог Сада примили су начелник општине Костајница, Никола Јањетовић и генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Сњежана Ковач, у просторијама општине Костајница у 11.00 часова. На састанку је разговарано о имплементацији пројекта санације од последица земљотреса, за који су средства обезбеђена посредством Црвеног крста Републике Српске од донатора новосадског Црвеног крста, односно града Новог Сада.
Организована је посета породицима Тркуља и Њежић, чију су објекти страдали у земљотресу а који су обухваћени новчаном донацијом града Новог Сада.
У знак захвалности Сњежана Ковач, уручила је плакете Црвеног крста Републике Српске, граду Новом Саду и Црвеном крсту Новог Сада, за развијање сарадње, јачање улоге организације Црвеног крста Српске, унапређењу метода и садржаја рада и остваривање задатака који су од интереса за рад ове хуманитарне организације у цјелини.
Никола Јањетовић, начелник општине Костајница, уручио је захвалнице граду Новом Саду и Црвеном крсту Новог Сада. Захваљујемо се представницима општине Костајница, као и колегама из Црвеног крста Републике Српске и Костајнице на гостопримству и посвећености у реализацији ове високохуманитарне активности.
Општину Костајница на северозападу Републике Српске, БиХ, погодио је у уторак 29. децембра 2020. године земљотрес, који је починио огромну материјалну штету, односно срушен је велики број објеката и кровова.
Црвеном крсту Новог Сада обратио се Црвени крст Републике Српске, 21. јануара 2021. године, са молбом за помоћ становништву Костајнице, погођеном земљотресом. У допису је наведено да је земљотрес оставио тешке последице на стамбеним објектима и целокупној инфраструктури ове општине. Приликом земљотреса оштећено је преко 600 објеката, од чега 54 објекта трајно, док је 9 објеката за тешку санацију, 45 породица је напустило своје домове, јер су трајно оштећени. Општина Костајница, иначе, спада у неразвијене општине.
На основу апела за помоћ средства у износу од 3.000.000,00 динара су обезбеђена на основу Закључка градоначелника Града Новог Сада, Милоша Вучевића, од 29. фебруара 2021. године, а нашој организацији је поверена реализација ове високохуманитарне активности.
Црвени крст Нови Сад уплатио је 24. марта 2021. године средства Црвеном крсту Републике Српске, који је био задужен да у сарадњи са општином Костајница реализује наведену донацију.

Pin It on Pinterest