Izaberite stranicu
Дане Мијатовић
Рођен 7. фебруара 1954. године, Крезук, Јајце, Босна и Херцеговина.
Образовање: Средња стручна спрема, пензионер.
Активности: Секретар основне организације Црвеног крста у Футогу од 2018. године. Дугогодишњи сарадник Црвеног крста Новог Сада који је као радник Дечијег села у Сремској Каменици и Центра за социјални рад Града Новог Сада дао немерљив допринос у области интегрисаног система социјалне заштите. Члан је Скупштине Црвеног крста новог Сада од 2018. године и активно доприноси организационом развоју.
др Милица Јешић
Рођена је 10. јула 1946. године у Новом Саду.
Образовање: Дипломирала је на Медицинском факултету Универзитета у Новом Саду. Била је запослена у општој болници „др Ђорђе Јоановић“ у Зрењанину. Након доласка у Нови Сад радила је у поливалентној служби Дома здравља  „Нови Сад“ до одласка у пензију 2010. године.
Активности: Активиста је Црвеног крста Новог Сада од 1999. године. Захваљујући изузетној активности и дугогодишњој сарадњи, доприноси развоју здравствено превентивних програма и унапређењу организације Црвеног крста Новог Сада кроз омасовљавање чланства.
Члан Скупштине Црвеног крста Новог Сада од 2018. годинe
Ђорђе Топић
Рођен је 11. септембра 2002. године у Новом Саду.
Образовање: Медицински техничар
Активности: Ђорђе је свој волонтерски рад у Црвеном крсту Новог Сада започео 2016. године. Изузетно интересовање је показао у области прве помоћи, најпре као полазник обуке, затим такмичар у екипи прве помоћи да би потом учествовао у реализацији Летње школе младих Тузла 2019 као предавач прве помоћи.
Учесник је санитетског обезбеђења масовних окупљања: Осмехов фестивал лампиона, Трка за срећније детињство, Новосадски и Фрушкогорски маратон, Аквапарк „Петроленд“, Европско првенство у мачевању за сениоре, Спортска олимпијада школске омладине Војводине (СОШОВ), Скупштина Европског омладинског форума, Видовданског турнира у фудбалу – Будисава (2019).
Слободно време је посветио здравствено-превентивном раду кроз обележавање: Светског дана здравља, Светског дана борбе против ХИВ/АИДСа, Светског дана деце оболеле од рака, Светског дана срца, Светски дан туберкулозе.
Петар Кудра
Рођен је 22. октобра 1954. године у Новом Саду.
Образовање: Средња стручна спрема, пензионер.
Активности: Активиста Црвеног крст Новог Сада од  2000. године. Учесник је многобројних хуманитарних акција. Организатор је акција добровољног давања крви у Каћу, организовао је преко 60 успешних акција прикупљања крви. Сјајна сарадња током протеклих година, одличан мотиватор младих људи – добровољних давалаца крви.
Члан Скупштине Црвеног крста Новог Сада од 2014. године
Љиљана Хован
Рођена је 12. новембра  1960. у Новом Саду.
Образовање: Хемијски техничар запослена у Рафинерији-НИС Нови Сад.
Активности: Љиљана Хован је од 2000. године секретар Основне организације Црвеног крста „Братство“. Као дугогодишњи сарадник у Црвеном крсту доприноси сарадњи са другим организацијама, активностима у вези са добровољним давалаштвом крви као и омасовљавању чланства.
Члан Скупштине Црвеног крста Новог Сада од 2014. године
Елена Фулмек
Рођена је 16. јула 1965. године у Кисачу.
Образовање: Средња стручна спрема запослена у ЈКП Градско зеленило-Цвећара „Нарцис“
Активности:Елена Фулмек је дугогодишњи активиста и сарадник  Црвеног крста Новог Сада. Секретар је Основне организације Црвеног крста Кисач и организатор је акција добровољног давања крви у Кисачу.  Вишеструки је давалац крви. Помаже приликом прикупљања и поделе хуманитарне помоћи као и приликом расподеле ланч пакета социјално угроженом становништву у свом месту.
Члан Скупштине Црвеног крста Новог Сада од 2014. године.
Тијана Мелих
Рођенa 01. августа 1991. године у Новом Саду.
Образовање: Средња техничка школа
Активности: Дугогодишњи волонтерка Црвеног крста Новог Сада која даје допринос у успешном организовању акција добровоњног давања крви у Бегечу. Такође, дуги низ година је активна у реализацији Програма „Брига о старијима“ у својој средини.
Зорица Митић
Рођенa 23. априла 1951. године у Нишу.
Образовање: пензионер
Активности: Од 1991. године., најпре ради као добровољни сарадник на пријему, евидентирању и подели хуманитарне помоћи избеглим и прогнаним лицима са простора бивше Југославије, а потом ради на подели пакета за социјално угрожено становништво. Изузетна активност и дугогодишњи добровољни рад у области социјалне заштите.
Члан Скупштине Црвеног крста Новог Сада од 2018. године
Милена Максимовић
Рођен је 24. децембра 1962. године.
Образовање:
Активности: Од 2014. године  као радник ЈКП Новосадска топлана – Стручни надзор у сектору инвестиција, изузетно је ангажована на организовању боравка деце из Косовског поморавља у Новом Саду. Ова активност се захваљујући људима добре воље континуирано спроводи од 2015. године. У ООЦК „Видовданско насеље“ активна у области социјалне делатности.
Члан Скупштине Црвеног крста Новог Сада од 2018. године.
Драгомир Љубинац
Рођен је 15. априла 1956. у Рогатици, Босна и Херцеговина.
Образовање: Школовао се у Рoгатици, Зеници Зворнику, Сарајеву и Новом Саду. Стечено образовање, Менаџер у туризму, угоститељству и трговини и Школа бизниса.
Активности: Активно се  бави  хуманитарним радом и сарађује са Црвеним крстом Новог Сада преко 30 година. Покретач и организатор боравка деце основношколског узраста из Косовског поморавља (општина Ранилуг) у граду Новом Саду. Захваљујући овој активности и људима добре воље у нашем граду је на четвородневном одмору боравило преко 230 деце.
Члан Скупштине Црвеног крста Новог Сада од 2014. до 2018. године.
Бошко Маленић
Рођен је 13. августа 1953. у Ердевику, Србија.
Образовање: Завршио је Средњу школа унутрашњих послова „Пане Ђукић“ у Сремској Каменици 1972. године.
Активности:Посебан допринос даје у области промоције и омасовљења добровољног давалаштва крви. Био је организатор бројних акција за време рада у Рафинерији нафте Нови Сад. Након одласка у пензију, у периоду од 2014. до 2021. године, као волонтер, био је ангажован на дистрибуцији оброка у оквиру програма Народна кухиња.
Члан Скупштине Црвеног крста Новог Сада од 2014. године
Проф. др Ева Лончар
Рођена је 12. новембар 1951. године у Нијемцима, Винковци, Хрватска.
Образовање: Дипломирала је на Технолошком факултету Универзитета у Новом Саду 1975. године, магистрирала 1980. и докторирала 1990. године. Била је редовни професор на Технолошком факултет у Новом Саду, на Катедри Технолошке и инжењерске хемије, од 2017. године у пензији.
Активности: Волонтер Црвеног крста Новог Сада од 1998. године. Обављала је низ руководећих функција, а посебан допринос даје у области промоције и омасовљења добровољног давалаштва крви. Председница Актива Добровољних давалаца крви на Технолошком факултету у Новом Саду, координатор за добровољно давалаштво крви на Универзитету у Новом Саду, едукатор за добровољно давалаштво крви, 1998–2017. године.
Члан Управног одбора Црвеног крста Новог Сада од 2006. године.
Члан Управног одбора Црвеног крста Војводине од 2021. године
Проф. др Миодраг Драпшин
Рођен је 21. септембра 1972. у Новом Саду.
Образовање: Дипломирао је на Медицинском факултету Универзитета у Новом Саду 1999. године, магистрирао 2003. године и докторирао 2009. године. Редовни је професор на Катедри за Физиологију, и шеф Катедре за спортску медицину Медицинског факултета у Новом Саду.
Активности: Ангажован је на плану стручног рада у првој помоћи и припреми и деловању у несрећама, као и координацији санитетских обезбеђења масовних скупова.
Члан Управног одбора Црвеног крста Новог Сада од 2010. године.
Члан Управног одбора Црвеног крста Војводине од 2016 до 2018. године
Проф. др Владимир БаровићРођен је 17. марта 1978. у Новом Саду.
Образовање: Дипломирао је на Филозофском факултету Универзитета у Новом Саду 1999. године, магистрирао 2007. године и докторирао 2010. године. Редовни је професор на Филозофском факултету у Новом Саду, на Одсеку за медијске студије, интересовање је усмерио на извештавање у кризним ситуацијама.
Активности: Волонтер Црвеног крста Новог Сада од 1998. године. Ангажован је у информативној делатности, добровољном давалаштву крви и припреми и деловању у несрећама.
Члан Управног одбора Црвеног крста Новог Сада од 2014. године.
Проф. др Владимир Марковић
Рођен је 28. марта 1984. у Апатину.
Образовање:Дипломирао је на на Природно-математичком факултету Универзитета у Новом Саду 2007. године, магистрирао и докторирао 2010. године. Редовни професор на Департману за географију, туризам и хотелијерство Природно-математичког факултета у Новом Саду.
Активности: Председник Основне организације Црвеног крста Природно-математичког факултета у Новом Саду од 2014 године. Вишеструки је добровољни давалац крви као и организатор акција ДДК на Универзитету у Новом Саду.
Члан Скупштине Црвеног крста Новог Сада од 2018. године.
  Мајда Глигорић
Рођена 14. новембра 1969. у Новом Саду.
Образовање: Завршила је средњу медицинску школу 7. април у Новом Саду, 1988. год. а потом и Природно-математички факултет у Новом Саду, на Департману за Биологију и екологију, одсек дипломирани биолог, 1994. године. завршава основне студије. Од 1998. је запослена у Гимназији Лаза Костић, у Новом Саду.
Активности: Активна је у организацији Црвеног крста Новог Сада, од 2007. године, где учествује на едукативним и мотивационим семинарима различитих области рада Црвеног крста. Координатор је Акција Добровољног давања крви у Гимназији Лаза Костић дуги низ година. Ради на укључивању ученика у превентивни Програм Борбе против трговине људима, где ученици после едукације постају волонтери и едукатори програма у основним и средњим школама. Подстиче запослене и ученике на солидарност и хуманост и организује хуманитарне акције прикупљања пакетића за децу из свратишта и без родитељског старања.
Члан Скупштине Црвеног крста Новог Сада од 2014 до 2018. године.
Александра Бер Божић
Рођена је 31. јула 1961. у Београду.
Образовање: Завршила је Филозофски факултет у Новом Саду 1984. године, одсек школска педагогија. У периоду од фебруара 2008. године до јуна 2016. године обављала је функцију директора Медицинске школе „7.април“ у Новом Саду, где је запослена.
Активности: Доприноси развоју Црвеног крста Новог Сада у области психосоцијалне подршке, у раду са подмлатком и омладином, здравствено-превентивном раду (заштити менталног здравља адолесцената, с акцентом на превенцију болести зависности). Ангажована је на имплементацији програма Црвеног крста у новосадским средњим школама.
Члан Управног одбора Црвеног крста Новог Сада од 2014. године
мр Маја Петаков Вуцеља
Рођен је 15. марта 1972. године у Београду.
Образовање: Студије психологије уписала 1991/92 и завршила их у року, на групи за психологију Филозофског факултета у Новом Саду. Новембра 2009. године магистрирала је на истом факултету и стекла звање магистар психолошких наука. Од септембра 1996.-1999. године запослена у  Основној школи „Васа Стајић” у Новом Саду. Од октобра 1999. добија стално запослење у ОШ „Ђура Даничић” Нови Сад. Априла 2009. године запошљава се у ОШ „Жарко Зрењанин“ Нови Сад, где тренутно ради. Аутор је и коаутор много радова у домаћим и међународним часописима и стручним скуповима.
Активности: Сарађује и помаже реализацију активности Црвеног крста Новог Сада од 1997. године. Одржала је велики број предавања и трибина на тему превенције злоупотребе психоактивних супстанци  и превенцију вршњачког насиља у новосадским основним школама. Деведесетих година, у области психосоцијалне подршке, има исукуство теренског рада са избеглим и расељеним лицима у оквиру колективних центара на територији Војводине.
Петар Наранчић
Рођен je 30. октобра 1966. у Новом Саду.
Образовање: Завршио је Филозофски факултета Универзитета у Новом Саду 1992. године, смер историја. Кратко је радио у основној школи „Мирослав Антић“ у Футогу до краја 1992. године. Затим у периоду од 1. августа 1993. године до 15. фебруара 1994. је радио у Народној библиотеци у Новом Саду. Од 16. фебруара до данас ради у ОШ „Светозар Марковић Тоза“, прво као професор историје, а од 2007. године на позицији директора школе. Председник је Актива директора новосадских основних школа од 2021. године.
Активности: Дугогодишњи сарадник Црвеног крста Новог Сада који је добио бројна признања за показану хуманост и материјалну помоћ у лечењу болесне деце. Ангажована је на имплементацији програма Црвеног крста у новосадским основним школама.
Сања Матејашев
Рођена је 18. априла 1969. године у Кули.
Образовање: Дипломирала и мастер рад одбранила на Учитељском факултету у Врању и стекла звање професор разредне наставе – мастер, учитељица. Добитница бројних стручних признања и бројних награда за креирање и реализацију луткарских представа.
Активности: Дугогодишња волонтерка Црвеног крста Новог Сада, која се посебно истакла у раду са подмлатком и омладином и у имплементацији програма Црвеног крста, посебно програма Промоције хуманих вредности код ученика нижих разреда осноне школе. Председница Актива Црвеног крста у ОШ „Прва војвођанска бригада“, председница Комисије за подмладак и омладину Црвеног крста Новог Сада од 2018. године, члан Комисије за подмладак и омладину Црвеног крса Војводине 2014 – 2018. год., члан Скупштине Црвеног крста Новог Сада од 2014. године.
  Предраг Вишекруна
Рођен је 3. априла 1969. у Босанском Грахову, Босна и Херцеговина.
Образовање: машински техничар
Активности: Дугогодишњи сарадник Црвеног крста Новог Сада. Запослен је у Нафтној индустрији Србије од 1991. године, где дуги низ година организује акције добровољног давања крви.
Члан Скупштине Црвеног крста Новог Сада од 2014. године.
  Момчило Гаговић
Рођен је 28. децембра 1974. године у Врбасу.
Образовање: Завршио је Електротехничку школу „Михајло Пупин“ у Новом Саду НС и стекао звање електро-техничар погона.
Активности: Вишеструки је добровољни давалац крви запослен у Србијагас-у. Успешна сарадња дуги низ година посебно у области добровољног давања крви као и организовању хуманитарних акција за помоћ социјално угроженима..
Члан Скупштине Црвеног крста Новог Сада од 2014. године.
Лазар Малеш
Рођен 24. април 1974. у Новом Саду.
Образовање: Завршио је Економски факултета Универзитета у Новом Саду 2004. године и стекао звање дипломирани економиста. Запослен је у предузећу Циклонизација д.о.о. од 2008. године,тренутно на позицији директора.
Активности: Почетком 90-тих предузеће Циклонизација д.о.о. активно учествује у прикупљању помоћи за избегла. прогнана и расељена лица а организују и упућивање хуманираних пошиљки у сарадњи са Црвеним крстом Новог Сада. Наведено предузеће активно учествује у организовању акција добровољног давања крви, подржава боравак основношколске деце из Косовског поморавља у Новом Саду, подржава социјалне активности наше организације, а велики допринос несметаном раду Црвеног крста Новог Сада “Циклонизација” је дала у време ванредног стања у периоду од 15. марта до 6. маја 2020. године
 
  Миле Штрбац
Рођен 3. маја 1978. у Бихаћу, Босна и Херцеговина.
Образовање: Завршио је БК Универзитет, Факултет за банкарство и трговину „Јанићије и Даница Карић“ 2001. године. Поседује 23 године пословног искуства у различитим областима, како у домаћим, тако и интернационалним компанијама.
Активности: Поред професионалног ангажмана у компанији MPP POBEDA INDUSTRIAL COMPLEX d.o.o. Petrovaradin активан је у хуманитарном раду, на подизању свести, едукацијама, промоцији и помоћи грађанима Републике Србије из области здравства, образовања и културе. Бави се и промоцијом зимских и екстремних спортова и бригом о животној околини.
  Милојка Цвијановић
Рођена је 4. фебруара 1963. године у Копривни, Модрича, Босна и Херцеговина.
Образовање: Основну школу је завршила у Турији а средњу, гимназију у Врбасу. Запослена је у Градској управи Новог Сада од 1983. године као стенограф, а од 1993. године на пословима припреме за штампу.
Активности: Дугогодишња је сарадница Црвеног крста Новог Сада. Вишеструки је добровољни давалац крви и организатор бројних акција добровољног давалаштва крви у Скупштини Града Новог Сада од 2006. године.
Члан Скупштине Црвеног крста Новог Сада од 2014. године.
Емануела Шобић
Рођенa 27. августа 1965. у Новом Саду.
Образовање: Завршила је средњу економску школу – смер биротехничар и након тога V степен стручне спреме за занимање – пословни секретар. Запослила се 1986. године у Заједничкој стручној служби СИЗ-а а након укидања СИЗ-а прешла је да ради у Покрајински секретаријат за здравство АП Војводине као виши референт за административне послове где је и сада запослена.
Активности: Члан је Основне организације Црвеног крста покрајинских органа, службе и Скупштине АП Војводине од 2005. године а 2016. године је изабрана за секретара исте. Изузетно активна у области добровољног давалаштва крви и социјалној делатности.
Члан Скупштине Црвеног крста Војводине од 2018. године
Зорица Бијелић
Рођена 15. маја 1975. у Новом Саду.
Образовање: Дипломирани туризмолог
Активности: Сарадник је за односе са јавношћу у Заводу за трансфузију крви од  2003. године. Дуги низ година успешно сарађује са Црвеним крстом Новог Сада и доприноси омасовљавању добровољног давалаштва крви.
  Кристина Недељковић
Рођена је 1. октобра 1983. године у Шибенику.
Образовање: Дипломирала је на Високој здравственој школи струковних студија у Београду 2010. године и завршила специјалистичке струковне студије из области јавног здравља 2017. године. Од октобра 2012. године  именована на функцију начелника Службе поливалентне патронаже Дома здравља „Нови Сад“ где је запослена.
Активности: Доприноси развоју Црвеног крста Новог Сада у здравствено-превентивном раду.
Члан Скупштине Црвеног крста Новог Сада од 2018. године.
Прим. др Биљана Савић
Рођена je 14. децембра 1966. у Пригревици, Апатин.
Образовање: Школовала се у Новом Саду, где је 1992. године завршила Медицински факултет а специјализацију из медицине спорта је положила у априлу 2005. године. Запослена у Покрајинском заводу за спорт и медицину спорта у Новом Саду.
Активности: Од 1993 – 2003. године је била активиста у Црвеном крсту Новог Сада (председник секције за деловање у ванредним околностима, члан Покрајинске секције за прву помоћ, члан здравствене комисије републичког Црвеног крста, предавач из области прва помоћ, вишегодишњи руководиоц кампа на Тестери).
Члан Градског одбора Црвеног крста Новог Сада од 1998 до 2005. године.
Члан Скупштине Црвеног крста Новог Сада од 2018. године.
Јелена Тишма
Рођен је 1. априла 1962. године у Новом Саду.
Образовање: Завршила је Академију уметности у Новом Саду 1987. и стекла звање академски графичар – ликовни педагог.
Активности: Ради као стручни сарадник за ликовно образовање у Предшколској Установи „Радосно детињство“ у Новом Саду. Велики допринос даје у програмским активностима везаним за здравствено превентивни рад, подмладак и омладину и остале традиционалне активности Црвеног крста, као што су Сунчана јесен живота, Крв живот значи и др. Приликом одабира ликовних радова везаних за активности Црвеног крста, поклања Црвеном крсту Новог Сада своје знање, креативност и време
Александра Пановић
Рођен je 1. децембра 1972. у Новом Саду.
Образовање: дипломирани економиста
Активности: Александра Пановић, председник Удружења дистрофичара Јужнобачког округа  је дугогодишњи волонтер и активиста Црвеног крста Новог Сада. Велики допринос даје у програмским активностима Црвеног крста Новог Сада у области социјалне заштите, посебно лица са инвалидитетом. Члан је Комисије за социјалну делатност Црвеног крста Новог Сада од 2014. године
Бојан Миленић
Рођен је 30. марта 1984. године у Билећи, Босна и Херцеговина
Образовање: Завршио је Природно математички факултет у Новом Саду 2012, године и стекао звање професор географије. Запослен је у Покрајинском заводу за заштиту природе од 2013. године, као стручни сарадник за заштиту природе
Сарадња између Удружења Срба Херцеговаца и пријатеља у Србији и Црвеног крста Новог Сада датира још са почетка 90-их година 20. века. Ова сарадња је интензивирана током мајских поплава 2014. године а посебно од 2017. године када се почиње са реализацијом разних програма између ове две организације. Кандидат за доделу признања као покретач и учесник у тим програмима имао је значајну улогу. Бојан је кроз бројне семинаре, стручна предавања које организује Црвени крст Новог Сада показао жељу за сталним усвајањем нових сазнања, вештина и још већим ангажовањем у хуманим активностима. Резултат свега представљају бројне акције добровољног давања крви али и бројне друге хуманитарне активности које се скоро свакодневно реализују не само на простору Новог Сада већ и у остатку Републике Србије а и територији  Херцеговине.
Пуковник др Братољуб Бркљача
Рођен је 12. јула 1959. у Капавици, Љубиње, Босна и Херцеговина.
Образовање: Медицински факултет и специјализацију из опште медицине завршио је на Медицинском факултету Универзитета у Новом Саду. Био је запослен у војсци Србије и у пензију је отишао 2019. године, као управник Војне болнице у Петроварадину.
Активности: Дугогодишњи је волонтер и даје допринос  у областима организационог развоја, промоције и омасовљења добровољног давалаштва крви, развоју прве помоћи, припреми и деловању у несрећама и међународној сарадњи.
Потпредседник Управног одбора Црвеног крста Новог Сада од 2006. године.
Председник Управног одбора Црвеног крста Новог Сада од 17. јуна 2014. године.
Ана Пајкић
 
Рођен je 23. септембра 1999. у Новом Саду.
Образовање: Завршила је Средњу школу „Светозар Милетић“ у Новом Саду 2018. године. Студент је Високе школе струковних студија за образовање васпитача у Новом Саду.
Активности:Свој волонтерски рад у Црвеном крсту Новог Сада започела као такмичар у првој помоћи, члан екипе подмлатка 2013. године. Координатор Реалистичког приказа повреда, стања и обољења од 2018. године. Од 2019. године координатор програма Промоције хуманих вредности где координише реализацију радионица за ученике нижих разреда новосадских основних школа као и реализацију програма на Камповима и Летњим школама. Вршњачки едукатор програма Репродуктивног здравља од 2018. године. Учествовала као вршњачки едукатор у релизацији пројекта Ефикасан одговор Црвеног крста на несреће – јачање капацитета локалне заједнице за смањење ризика и последица од елементарних непогода и других типова несреће -2019. године. Учестововала у организацији и реализацији санитетског обезбеђења различитих спортских, културних и других јавних манифестација.
Лиценцирани предавач прве помоћи од 2021. године.
Сергеј Цицвара
Рођен je 20. новембра 2000. године у Новом Саду.
Образовање: Завршио је Медицинску школу ,,7. април“ у Новом Саду 2019. године. Интегрисане академске студије медицине на Медицинском факултету у Новом Саду уписао је 2019. године.
Активности: Волонтер је Црвеног крста Новог Сада од 2013. године. У периоду од 2013. до данас, завршио је локалне обуке промоције хуманих вредности, програма превенције трговине људима, реалистичког приказа повреда обољења и стања и прве помоћи. У периоду 2013 – 2019. активно је учествовао као такмичар у пружању прве помоћи на Градским, Покрајинским и Државним такмичењима у организацији Црвеног крста Новог Сада, Црвеног крста Војводине и Црвеног крста Србије. Од 2016 – 2019. радио је и на припреми екипа подмлатка и омладине у пружању прве помоћи, од којих је екипа подмлатка Црвеног крста Новог Сада, на Државном такмичењу у пружању прве помоћи одржаном 8. септембра 2018. заузела прво место. У току волонтирања био је укључен у многе волонтерске акције (прикупљању помоћи за угрожене у поплавама у мају 2014. године, санитетском обезбеђењу различитих спортских, културних и других јавних манифестација.
Лиценцирани предавач прве помоћи од 2022. године.

 

Pin It on Pinterest