Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада је, у сарадњи са Градском управом за социјалну и дечију заштиту и Црвеним крстом Србије, а у оквиру пројекта „Програми и активности за помоћ деци и младима у стању социјалне потребе“ који се успешно реализује од 2006. године, и ове године омогућио бесплатно летовања за децу из породица у стању социјалне потребе.

У смени од 6. до 15. јула 2018. године, ове године боравило је 93 деце основношколског узраста у пратњи 5 васпитача. Групу су чинила деца чији су родитељи корисници Народне кухиње Црвеног крста Новог Сада, деца из Дневног боравка за децу и омладину и сигурне дечије куће Центра за социјални рад Града Новог Сада, Центра за породични смештај и усвојење и Дечијег села „Др Милорад Павловић“ из Сремске Каменице.

Испраћају деце на море присуствовали су Члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Тихомир Николић, помоћница градоначенлика Љиљана Коковић и в.д. Начелника градске управе за социјалну и дечију заштиту Вера Гркавац.

Велики број деце су по први пут била на мору. Кроз радионице, које су реализовали волонтери Црвеног крста, деца су се упознала са организацијом Црвеног крста, њеним основним принципима, стекли основна знања из прве помоћи и едуковала се кроз пројекте „Промоција хуманих вредности“, „Стоп трговини људима“ и друго. Сваке вечери је организовано дружење уз музику где су деца уживала у игри и дружењу.

Pin It on Pinterest