Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада у периоду од 2. до 8. јула 2024. године, учествовао је у организацији и реализацији двадесетог првог, Кампа подмлатка „Мала срећна колонија” на Петроварадинској ади.

Камп је организован за 28 ученика новосадских основних школа.

У понедељак, 8. јула организовано је обележавање двадесетогодишњице рада кампа за децу и омладинуу 11.00 часова у кампу Мале срећне колоније на Петроварадинској ади. Том приликом Црвеном крсту Новог Сада уручена је Захвалница МСК за допринос настанку кампа као места за окупљање, васпитавање, игру и учење. За подршку у реализацији активности и циљева програма, те напослетку допринос дугогодишњем животу кампа. Пригодној свечаности присуствовали су : Никола Крстић, в.д. начелника Градске управе за дечију и социјалну заштиту, Јелена Зорић директор Центра за социјални рад Града Новог Сада, др Драган Лазић, секретар Црвеног крста Новог Сада и др.

Током трајања кампа, едуковани волонтери Црвеног крста Новог Сада реализовали су радионице из програма Промоција хуманих вредности, Борба против трговине људима, Прве помоћи и релистичког приказа повреда, стања и обољења и ширења знања о Црвеном крсту. На радионицама је учествовало 28 деце, основношколског узраста. Радионице су организоване истовремено на 4 пункта, а деца се анимирана по принципу ротације.

Едуковани волонтери Црвеног крста Новог Сада из програма Промоција хуманих вредности реализовали су радионице „Пронађи где припадаш” и „Није лако бити различит” из модула Дискриминација и стигматизација.

Програм борбе против трговине људима учесницима је приказан кроз едукативни садржај „Миша и Маша“ и игролику активност „Широм отворених очију“.

На пункту Прве помоћи волонтери су демонстрирали поступак кардиопулмоналне реанимације и заустављања крварења, а на пункту Реалистичког приказа повреда, стања и обољења, полазници кампа су методом шминкања реализовали имитације отворених и затворених повреда.

Сви учесници кампа су упознати са историјом и основним принципима Црвеног крста. Захваљујемо се сараднику Маријани Стевановић на посвећености и несебичном ангажовању у реализацији ове хуманитарно-едукативне активности.

Pin It on Pinterest