Izaberite stranicu

На позив Црвеног крста Војводине, у периоду од 1. до 7. јула 2024. године млади волонтери наше организације учествовали су у реализацији Летње школа подмлатка Црвеног крста у одмаралишту Црвеног крста Бачка Паланка, у Багремари.

Едуковани млади волонтери Црвеног крста Новог Сада, Милица Марковић и Новица Јевтић реализовали су различите едукативне и забавне садржаје са 30 деце.
Деца која су боравила у одмаралишту била су из Темерина и Србобрана.

Током реализације Летње школе подмлатка, деца су осим поподневних тематских радионица имала прилику да свако јутро присуствују радионици „Црвени крст и ја“ где су учили првенствено о историјату Црвеног крста и принципима наше организације, дифузији и међународном хуманитарном праву. Релизатори Летње школе су анимирали децу кроз следеће тематске садржаје: Прва помоћ и реалистички приказ повреда стања и обољења, Промоција хуманих вредности, Безбедност на води, Смањење ризика од катастрофа.

Као посебан део Летње школе, а у склопу вечерњих активности, реализатори су припремали разнолик вечерњи програм у којем су деца посебно уживала. Вечерњи програм је испраћен са великом заинтересованошћу деце која су се пријављивала за разнолике активности које су волонтери припремили за њих. На завршном вечерњем програму, који је био састављен од скечева припремљених на поподневним радионицама, полазници су имали прилику да покажу шта су научили током боравка у Летњој школи.

Pin It on Pinterest