Црвеног крста Србије у Дечјем одмаралишту Црвеног крста Вршац на Вршачком брегу, у периоду од 2. до 11. јула 2021. године.
Едуковани млади волонтери (петоро волонтера) реализовали су различите едукативне и забавне садржаје са укупно 35 деце. У одмаралишту су боравила деца из општина Књажевац и Бољевац.
Током реализације Летње школе подмлатка, деца су осим поподневних тематских радионица имала прилику да свако јутро присуствују радионици „Црвени крст и ја“ где су учили првенствено о историјату Црвеног крста и принципима наше организације, дифузији и међународном хуманитарном праву.
Релизатори Летње школе су анимирали децу кроз следеће тематске садржаје:
* Радионица Дифузије „Црвени крст и ја“ – Филип Михајловић
* Радионица Прве помоћи – Тијана Топаловић
* Радионица Реалистичког приказа повреда, обољења и стања – Марко Живић
* Радионица Превенције трговине људима – Наташа Чанак
* Радионица Промоције хуманих вредности – Ања Пилиповић
Као посебан део Летње школе, а у склопу вечерњих активности, реализатори су припремали разнолик вечерњи програм у којем су деца посебно уживала. Тема за свако вече је била другачија, а неке од њих су: „Плесом до снова“, „Караоке“, „Ја имам таленат“, „Маскенбал“, Спортско вече, „Шиз – Фриз“, Игре без граница… Вечерњи програм је испраћен са великом заинтересованошћу деце која су се пријављивала за разнолике активности које су волонтери припремили за њих. Деца која су освојила једно од прва три места су била награђена поклонима, те је то била мотивација више да учествују у вечерњем програму. На завршном вечерњем програму, који је био састављен од скечева припремљених на поподневним радионицама, полазници су имали прилику да покажу шта су научили током боравка у Летњој школи.
Летње школа подмлатка Црвеног крста Србије у току 2021. године су организоване у одмаралиштима Црвеног крста у Србији: Александровац, Бачка Паланка, Вршац, Ниш и Сомбор.

Pin It on Pinterest