Izaberite stranicu

U okviru programa obeležavanja 11.maja – Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, Crveni krst Novog Sada i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine su pored pojačane medijske promocije organizovali i brojne manifestacije i svečanosti.

11.maja 2012.godine u 12 sati organizovan je prijem i svečanost za višestruke dobrovoljne davaoce krvi – muškarce sa preko 100 davanja i žene sa preko 50 davanja, na kome im je uručeno priznanje 100+ i 50+. Svečanosti su, pored dobitnika priznanja, prisustvovali predstavnici Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, Crvenog krsta Novog Sada i Izvornog kluba 100.

Tradicionalno je raspisan i realizovan nagradni literarno-likovni konkurs „Krv život znači“. Konkursom se senzibilizuju mladi za ideju dobrovoljnog davanja krvi, jer sve ono što se prihvati kao vrednost u detinjstvu prati život i na taj način formira zdrave pojedince koji će, kad vreme dođe, iskazati ljudsku i građansku solidarnost prema svojim sugrađanima i dajući krv spasavati živote.

Konkurs je realizovan u većini osnovnih i srednjih škola u Gradu. Od prispelih radova iz osnovnih škola – likovnih – 256, literarnih – 67 i srednjih škola – likovnih 39, literarnih – 15, Komisija je odabrala 18 najuspešnijih iz svih kategorija.

Učenici ovih radova su nagrađeni zahvalnicama i prigodnim poklonima na Smotri znanja Zdravlje je najveće bogatstvo, koja je održana 5.juna 2012.godine u Pozorištu mladih u Novom Sadu. Nagrade je uručio potpredsednik Crvenog krsta Novog Sada dr Bratoljub Brkljača.

Po jedan rad iz svih šest kategorija prosleđen je Crvenom krstu Srbije, ali ove godine, na Republičkom nivou, nije bilo nagrađenih učenika. Nacionalni dan DDK obeležen je i u brojnim kolektivima, školama i mesnim zajednicama. Organizovane su svečanosti na kojima su uručivana priznanja Crvenog krsta dobrovoljnim davaocima krvi za 5, 10, 20 i 35 puta darovanu krv i promo materijal (majice, kape, blokovi, olovke). Škole su promovisale davalaštvo izložbama likovnih radova i čitanjem literarnih radova na temu „Krv život znači“.

Svečanost u Rafineriji nafte Novi Sad

Svečanost na Filozofskom fakultetu

Pin It on Pinterest