Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада је у оквиру Месеца солидарности, а на препоруку Црвеног крста Србије, 17. октобра 2018. године, традиционално, обележио Светски дан хране и Светски дан борбе против сиромаштва.

Ове године мото обележавања Светског дана борбе против сиромаштва јесте „Удружени са најсиромашнијима, градимо инклузиван свет универзалног поштовања људских права и достојанства”.

У сарадњи са Градском управом за социјалну и дечију заштиту и Ротари клубом Нови Сад, на пунктовима за поделу куваних оброка корисницима Народне кухиње, у Футошкој 14 (336 корисника) и у Клубу пензионера „Олга Петров“, Футошка 67 (264 корисника) подељене су јабуке у количини од 3.400 kg (око 5,5 kg по кориснику). Јабуке су обезбеђене су захваљујући донацији Ротари клуба.

Расподели јабука присуствовали су: Љиљана Кококовић помоћница градоначелника, в.д. начелника Градске управе за социјалну и дечију заштиту Вера Гркавац као и председник Ротари клуба Новог Сада, господин Владислав Генцел.
Поводом Светског дана хране и Светског дана борбе против сиромаштва, Црвени крст Новог Сада је у сарадњи са Домом здравља „Нови Сад” – Службом патронаже, организовао у диспанзеру на Клиси, поделу гардеробе, играчака и хигијенских сетова за социјално угрожене породице. Хигијенске сетове је донирала Међународна православна добротворна организација (IOCC).

Акцију су медијски испратили: новосадски дневни лист „Дневник“, РТВ1 и Новосадска ТВ.

Pin It on Pinterest