Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада је заједно са Центром за заштиту жртава трговине људима,
29. јула 2022. године, посетио СОС Дечије село „др Милорад Павловић“. Том приликом штићеницима дома, пуштен je филм „Посматрачи“ где су приказане ситуације из свакодневног живота у којима млађа популација може да уђе у ланац и постане жртва трговине људима. Са њима се након приказанoг филма, продискутовало о овој теми са циљем да им се подигне свест о постојању овог друштвеног проблема. Такође, предочене се им мере опреза, као и начини на које се могу заштити да не би дошли у такве ситуације. Представници Црвеног крста Новог Сада су били Наталија Свилар, тренер и Раде Станојчић, самостални стручни сарадник, који су након завршетка предавања поделили присутнима лифлете и флајере везане за ову тему, као и симболичне поклоне у виду слаткиша.
У суботу, 30. јула 2022. године, Црвени крст Новог Сада је у сарадњи са Тимом Града Новог Сада за борбу против трговине људима, на градском купалишту Штранд, обележио Светски дана борбе против трговине људима.
Посетиоци су имали прилику да се упознају са основним појмовима овог друштвеног проблема, како да га препознају, које све начине трговци људима користе за увлачење својих жртава у ланац трговине људима и како се заштити од тога.
Најмлађим суграђанима су кроз игролике активности приказане ризичне ситуације у које могу доспети и како реаговати у таквим ситуацијама.
Раде Станојчић, самостални стручни сарадник у Црвеном крсту Новог Сада, доц. др Нада Падејски Шекеровић, руководитељка Сигурне женске куће Центра за социјални рад и Наталија Свилар, волонтерка, тренер из програма дали су изјаву телевизији Новосадска ТВ.
Догађају су присуствовали Ненад Драшковић, шеф Тима Града Новог Сада за борбу против трговине људима и Станиша Милићевић из Полицијскe управe у Новом Саду, Одељење криминалистичке полиције – Одсек за сузбијање трговине људима и кријумчарења људи.

Pin It on Pinterest