Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада је на позив Скупштине Града Новог Сада, а у сарадњи са удружењем Новосадски маратон, 14.10.2018. године, на Тргу Слободе, организовао хуманитарно рекреативну акцију “Трка за срећније детињство”, манифестацију Националног друштва Црвеног крста Србије, уз мото акције: „ИМАМО ЦИЉ – ДОЂИ НА СТАРТ“.
Председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић, организовао је 10. октобра конференцију за медије на којој је најављено одржавање ове традиционалне хуманитарно рекреативне активности у склопу 26. Новосадског маратона. Својим масовним учешћем на трци новосадски предшколци, основци и средњошколци показали су своје опредељење ка здравом начину живота и највишим хуманим вредностима. Током акције продато је 1100 учесничких бројева. Средства прикупљена продајом учесничких бројева биће усмерена деци корисника програма Народне кухиње.
Чланови екипе прве помоћи Црвеног крста Новог Сада, укупно 40 обучених младих волонтера, су пружали санитетско обезбеђење, како Трке за срећније детињство, тако и учесника 26. Новосадског маратона. Санитетско обезбеђење је организовано на пет пунктова, као и мобилни санитетски тим који је пратио маратонце целом дужином стазе. Црвени крст Новог Сада је допринео успешној реализацији, ове значајне међународне спортске манифестације за град, тако што је обезбедио и материјално-техничка средства: носила, ћебад, санитетски материјал и др.
Црвени крст Новог Сада – Градска организација упућује захвалност свим учесницима ове хуманитарне манифестације.

Pin It on Pinterest