У суботу, 19. јуна 2021. године, у просторијама Црвеног крста Новог Сада у оквиру Програма припреме за деловање у несрећама реализован је семинар „Управљање волонтерима у несрећама“ за волонтере Црвеног крста Новог Сада. Волонтери су у присуству стручних сарадника, кроз интерактивне радионице и предавања, обрадили актуелне теме везане за функционисање Црвеног крста у несрећама.
Теме обуке су биле: упознавање са документима који су важни за волонтерско ангажовање у Црвеном крсту (етички кодекс за запослене и волонтере, Правилник о организовању и деловању младих, Стратегија за младе, Политика заштите деце), затим волонтерски менаџмент кроз планирање, регрутацију и координацију волонтера, лидерство, тимски рад и ангажовање волонтера у несрећама.
Црвени крст Србије је определио наведене теме и претходно организовао обуку за представнике 27 организација Црвеног крста у Србији.
У оквиру Програма припреме за деловање у несрећама и одговор на несрећу Црвеног крста Србије, 29. јуна 2021. године, у просторијама Црвеног крста Врбас, у Врбасу реализован је семинар са наведеном темом. На семинару су обрађене следеће теме: Волонтери Црвеног крста Врбас су имали прилику да се упознају са следећим темама: етички кодекс за волонтере и запослене у Црвеном крсту, увод у волонтерски менаџмент (планирање програма и регрутација волонтера), вештина комуникације и др. Предвиђене теме реализоване су кроз интерактивни метод рада, рад у групама, радионичарске игрице…
Семинар је реализовао тим Црвеног крста Новог Сада, кога су представљали: Дејан Вучковић, стручни сарадник, Александра Милић и Ана Пајкић.
Захваљујемо се Црвеном крсту Врбас на гостопримству и срдачности.

Pin It on Pinterest