Izaberite stranicu

Јубиларни, 30. Новосадски полумаратон, одржан је у недељу 26. марта 2023. године.

Црвени крст Новог Сада је на позив Скупштине Града Новог Сада, односно организационог одбора учествовао на наведеној међународној спортској манифестацији са 40 волонтера. Наша организација је обезбедила едуковане волонтере у пружању прве помоћи, возила, ћебад, носила и неопходан материјал за евентуално збрињавање повређених учесника. Поред тога, наши волонтери су помагали у освежењу такмичарима, на пунктовима, током трајања трке.

Тркачи су стартоватли са Трга слободе у 11 часова, а учествовало је више од 1 500 такмичара из земље и иностранства. Као и претходних година, осим полумаратона одржан је и штафетни полумаратон, као и “Трка задовољства” на 5, и популарни “Фртаљ маратон” на 10 километара. Такође, одржане су и трке за бебе, децу, као и особе са инвалидитетом.

У четвртак, 23. марта 2023. године, у згради Војске Србије, Београдски кеј 9, одржана је конференција за медије на којој су говорили Властимир Мастиловић в,д. Начелника Градске управе за спорт и омладину, Димитрије Долга из Новосадског полумаратона и секретар Црвеног крста Новог Сада др Драган Лазић. Конфернцију је водио Лазо Бакмаз, истакнути спортски новинар.

Pin It on Pinterest