Izaberite stranicu

Црвени крст Србије je реализовао десетодневни Камп за спасиоце на води, у периоду од 11. до 20. августа 2022. године, у одмаралишту Црвеног крста Александровац на Митровом пољу, на Гочу.

Представници Црвеног крста Новог Сада на стручном оспособљавању у области спасилаштва на води били су:
1. Мирко Ћелић, стекао звање Спасилац на води
2. Никола Контић, стекао звање Спасилац на води јуниор

Пре одласка на Камп, наши представници су били у обавези да изврше тестирања улазних пливачких норми и присуствују стручном онлајн оспособљавању које је организовао Црвени крст Србије.

Завршни део, практичног и теоријског оспособљавања наши волонтери су успешно положили на Кампу. Последњег дана кампа, 19. августа реализован је Караван спасилаштва на води у оквиру којег су волонтери били у прилици да увежбају такмичирске дисциплине и да се припреме за Националоно отворено првенство у Lifesaving-u.

Наша организација, након овог стручног оспособљавања, је у могућности да настави са развојем капацитете у области спасилаштва на води и у деловању у ванредним околностима, односно у спасавању, евакуацији и збрињавању у случају поплава.

Црвени крст Србије као Национални грански спортски савез, је и од 1998. Године пуноправни члан међународних асоцијација за спасавање на води – ILS International Life Saving Federation i ILSE – International Life Saving Federation Of Europe.

Pin It on Pinterest