Izaberite stranicu

У смени од 6. до 15. јула 2023. године, боравило је 75 деце основношколског узраста у пратњи 5 васпитача, у Дечијем одмаралишту Црвеног крста Србије „Криста Ђорђевић“ у Баошићу, Република Црна Гора.

Испраћају деце на море, у среду 5. јула 2023. године, у 19.00 часова, на паркингу испред Нове аутобуске станице у Новом Саду, Сентандрекски пут 9, присуствовали су Милан Ђурић градоначелник Новог Сада и Данијела Костић, чланица градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци.

Градоначелник Града Новог Сада Милан Ђурић заједно са делегацијом у којој су били: члан Градског већа за здравство доц. др Драган Стајић, члан Градског већа за омладину и спорт Огњен Цветићанин и начелник Градске управе за образовање Радован Ковачевић посетили су у недељу, 9. јула 2023. године, Дечије одмаралиште  Црвеног крста Србије „Криста Ђорђевић“ у Баошићу, Република Црна Гора.

Делегацију из Новог Сада је дочекао секретар Црвеног крста Новог Сада др Драган Лазић, који је заједно са управником Дечијег одмаралишта Момчилом Бјеливуком упознао госте са функционисањем одмаралишта. Догађају је присуствовао и председник Скупштине општине Тиват Миљан Марковић.

У одмаралишту, на десетодневном летовању, поред 75 деце из 18 новосадских основних школа, боравили су вршњаци са Косова и Метохије и Републике Српске (укупно око 250 деце). Велики број деце је по први пут боравио на мору.

Овај програм је традиционалан и реализује се од 2006. године а у Дечијем одмаралишту Црвеног крста „Криста Ђорђевић“ (Баошићи, Црна Гора) на десетодневном одмору боравило је преко 950 деце из Новог Сада. Програм се реализује захваљујући Граду Новом Саду, односно Градској управи за социјалну и дечију заштиту.

Деци је била на располагању плажа одмаралишта уз стални надзор васпитача и спасилаца, а непливачима је обезбеђена школа пливања.

Радионице у оквиру Летње школе Подмлатка Црвеног крста Србије, реализовали су млади едуковани волонтери Црвеног крста Неготин и Јагодина. Деца су кроз радионице, упозната са организацијом Црвеног крста и њеним основним принципима. Затим, су умала прилику да стекну основна знања и вештине из прве помоћи и реалистичког приказа повреда, стања и оболења, као и да се едукују кроз програме Промоција хуманих вредности, Борба против трговине људима, да учествују у ликовној радионици и друго.

Вечерњи сати су осим едукативних, бити осмишљени разним садржајима културно забавног карактера (маскенбал, представе, караоке, квизови), а посебно задовољство за децу представљале су музичке вечери на отвореном које су реализовали волонтери Црвеног крста.

Pin It on Pinterest