Izaberite stranicu

CKNS je tradicionalno organizovao Godišnju skupštinu za mlade volontere Crvenog krsta. Godišnjoj skupštini prisustvovali su gosti iz sledećih organizacija Crvenog krsta: Banjaluka, Osijek, Darda, Tuzla, Novo Sarajevo, Ilijaš, Podgorica, Užice, Kragujevac, Čačak, Zvečan, Beograd – Stari
Grad, Kraljevo, Trstenik, Ruma, Pančevo, Kikinda, Zrenjanin i Šabac (oko 150 učesnika).

Sednica Skupštine Omladinske terenske jedinice “Jovan Jovanović Zmaj” je održana 30.aprila 2011.g. u 12,00 sati, u Svečanoj sali Crvenog krsta Vojvodine, Pionirska 8, gde su ljubazni domaćini ugostili učesnike svečanim koktelom. Na Sednici je prezentovan Izveštaj o radu u toku 2010.godine, donet Plan rada za 2011.godinu, a najistaknutijim mladim volonterima Crvenog krsta Novog Sada uručena su zaslužena priznanja. Plaketu za 2010. godinu dobili su volonteri
Dimitrije Konjović i Iva Jošić.

Organizovan je Okrugli sto na temu „Pronađi volontera u sebi“. Velika zainteresovanost mladih i aktivno učešće u diskusiji, pokazala je da mladi Crvenog krsta treba u budućnosi da daju snažan doprinos razvoju organizacija Crvenog krsta, a posebno treba obratiti pažnju na selekciju i regrutaciju novih volontera, koji će delovati u skladu sa principima Crvenog krsta.

Nakon završetka Okruglog stola naši gosti sa ljubaznim domaćinima su iskoristili lepo vreme i proveli dan upoznavajući kulturne znamenitosti Novog Sada i Petrovaradinske tvrđave.

Centralna žurka je održana u klubu “Luna-Lupus” – i počela je u 21,00, gde su mladi volonteri terenske jedinice zajedno sa svojim gostima iz drugih organizacija uživali u dobrom raspoloženju i zabavi, a sjajnu atmosferu su upotpunili muzičari. Nedelja, 01. maj 2011.god. je, nažalost, bio dan za rastanak, ali je i ova Skupština pokazala da su mladi neiscrpni izvor entuzijazma i poleta i da je to jedan od najvrednijih delova Crvenog krsta.

Pin It on Pinterest