Izaberite stranicu

На позив Црвеног крста Зрењанина представници наше организације, учествовали су ревијално на Градском такмичењу екипа у пружању прве помоћи које је организовано у среду, 15. маја 2024. године. Нашу организацију представљале су првопласиране екипе подмлатка и омладине са градског такмичења и стручни тим.

Црвени крст Новог Сада је на наведеном догађају представљао 21 учесник.

Тема такмичења је била безбедност на води у складу са обележавањем 15. маја – Међународног дана безбедности на води.

Такмичење је реализовано на пет пунктова лоцираних на обали Градског језера 3 система Бегејска петља, парк Чоклигет (три радна полигона, CPR и три едукативно-забавна полигона). Учесници су имали прилику и да на тесту провере своја знања о организацији Црвеног крста.

Пре такмичења, Црвени крст Зрењанин је организовао показну вежбу “Бегејска петља 2024” која је одржана на централном Градском језеру. Вежба је изведена у сарадњи са припадницима Полицијске управе Зрењанин, Сектора за ванредне ситуације МУП Србије, Ватрогасно-спасилачког батаљона Сектора за ванредне ситуације, Центра за обавештавање, Саобраћајне полиције, Одељења комуналне милиције, Јавне установа “Резервати природе”, Ватрогасног савеза Србије – ДВД Мужља, Војске Србије – Банатске бригаде, Дома здравља Зрењанин – Службе хитне медицинске помоћи и Јединице цивилне заштите опште намене. Показној вежби присуствовали су и представници Црвеног крста Србије, Црвеног крста Новог Сада, Црвеног крста Суботица као и гости из Црвеног крста Арад (Румунија) и Црвеног крста Бекешчабе (Мађарска).

Вежба je била прилика да се провере начини комуникације и координације субјеката заштите и спасавања града Зрењанина. У оквиру вежбе приказано је спасавање са воде, евакуација повређених и поступци пружања прве помоћи. Изложен је део опреме за спасавање са воде учесника вежбе као и предочен изглед и функционисање пријемно-тријажног шатора.

Pin It on Pinterest