Izaberite stranicu

Izlet je realizovan 28. maja 2011.god. za korisnike programa psihosocijalne podrške deci oštecenog sluha koji se odvija kroz dva projekta „Za lepši svet“ i ‘Ja i drugi“. Grupi dece oštecenog sluha pridružili su se i mladi cujuci volonteri iz programa “Briga o starima“ iz Begeca.

Posetili smo ZOO vrt i Kalemegdansku tvrdavu u Beogradu. Mnoga deca su po prvi put imala priliku da vide mnogobrojne životinje kao i okruženje u kome one žive. Kalemegdanska tvrdava predstavljala je izuzetno mesto gde su deca upoznata sa istorijatom tvrdave i Beograda. Takode mogli su da se zabave u luna parku.

Organizovanje izleta predstavlja poseban doživljaj za decu oštecenog sluha. Dete oštecenog sluha je „dete oka“ i najveci broj informacija prima putem cula vida. Zato su izleti za njih prilika da mnogo nauce jer vide sve ono što ih okružuje. Pored toga ucinjen je jedan korak dalje ka njihovoj uspešnijoj inkluziji jer su se družili sa cujucom decom i sklopili mnogobrojna prijateljstva. Ova saradnja ce se nastaviti i dalje u okviru projekata Crvenog krsta Novog Sada.

Pin It on Pinterest