Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада је у уторак, 24. јануар 2023. године, на позив Института за појас и пут и Града Новог Сада, учествовао на прослави кинеске Нове године на отвореном у оквиру манифестације „Караван пријатељства на путу свиле“.

Догађај је организован на Тргу слободе у временском периоду од 17.00 до 21.00 час.

На Тргу слободе били су постављени специјализовани камиони у којима су припремана кинеска традиционална јела, а посетиоци су могли да пробају и специјалитете из неколико земаља „Појаса и пута“, односно италијанску, грчку и српску кухињу. Нови Сад је један од пет градова у Србији у коме се, у сарадњи Владе Републике Србије, амбасаде НР Кине и Института за појас и пут, организује наведена манифестација.

Конзум-ваучери за храну коштали су 200 динара, а сав приход у износу 269.100,00 динара је намењен Црвеном крсту Новог Сада.

Манифестацију су присуствовали Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић који је заједно са директором Института за појас и пут Бојаном Лалићем и министром саветником у амбасади Народне Републике Кине у Србији Тианом Јишуом посетио и волонтере наше организације.

Pin It on Pinterest