Izaberite stranicu

У недељу 27, августа 2023. године, Црвени крст Новог Сада је учествовао на манифестацији „Сусрет ватрогасаца и снага система безбедности“ која је одржана у периоду од 10.00 до 14.00 часова на Тргу слободе.

Манифестацију је организовао Ватрогасни савез Новог Сада са циљем да представи организације које својим радом смањују ризике од катастрофа и управљају ванредним ситуацијама, а чије постојање се базира на несебичном и волонтерском доприносу чланова.

У оквиру јавно-показне вежбе симулираног удеса аутомобила и аутобуса и спасавања повређених, едуковани волонтери Црвеног крста Новог Сада су учествовали у ланцу спасавања и збрињавању. Представници Црвеног крста Новог Сада, чланови екипе за пружање прве помоћи, су у сарадњи са Удружењима ДВД Будисава и ДВД Петроварадин, евакуисали повређене, a потом и указали мере прве помоћи. Присутни су имали прилике да виде поступак са особом која је без свести, без свести и дисања-кардиопулмоналну реанимацију, као и кораке за заустављање крварења и имобилизације повређених екстремитета.

У наставку догађаја, на Тргу слободе, професионалне и волонтерске организације представиле су грађанима свој рад и заједничко деловање и организовали едекуацију за малишане, где су и представници наше организације презентовали активности Црвеног крста.

У програму су учествовали и: Српско-руски хуманитарни центар Ниш, Горска служба спасавања и Агенција за безбедност саобраћаја.

Pin It on Pinterest