Izaberite stranicu

CKNS obeležio je Medunarodni dan starih sledecim aktivnostima:

30.septembra 2011.god. obeležen je jednogodišnji rad Centra za stara lica –Info centar. U Crvenom krstu Vojvodine organizovana je tribina na temu “Toliko nas ima i toliko imamo da niko ne sme ostati sam i bespomocan“ (Duško Radovic), na kojoj je prezentovan rad Centra kao dobar primer saradnje sa lokalnom samoupravom i umrežavanje organizacija sa ciljem bolje zaštite starih osoba.

Tribini su prisustvovali predstavnici lokalnih institucija i organizacija koje se bave starim licima i organizacije Crvenog krsta (Sremska Mitrovica, Backa Topola, Irig, Vrbas, Novi Sad) koje realizuju program Brige o starima.

OOCK MZ „Bratstvo“ i prigradskim naseljima Kac, Kisac, Begec i Budisava, sredine u kojima se realizuje program “Briga o starima”, organizovali su merenje krvnog pritiska i nivoa šecera u krvi. U svim navedenim sredinama je lekar-aktivista davao upustva o pravilnoj ishrani;

1. oktobra 2011.god. u Dunavskom parku, od 10-12,00 sati, mladi volonteri Crvenog krsta su bakama i dekama podelili cvece. Volonteri su našim starim sugradanima cestitati Dan starih osoba i podeliti propagandni materijal vezan za stara lica. Takode, aktivisti Crvenog krsta su merili krvni pritisak.

Pin It on Pinterest