Izaberite stranicu

U okviru programa obeležavanja 11.maja – Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, pored pojačane medijske promocije, organizovane su i brojne manifestacije i svečanosti.

11.maja 2011.godine, u 12,00 sati, organizovan je prijem i svečanost za višestruke dobrovoljne davaoce krvi – muškarde sa preko 100 davanja i žene sa preko 50 davanja, na kome im je uručeno priznanje 100+ i 50+. Svečanosti su prisustvovali predstavnici crvenog krsta Vojvodine, Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine i Izvornog kluba 100.
Tradicionalno je raspisan i realizovan nagradni literarno-likovni konkurs „Krv život znači“. Konkursom se senzibilizuju mladi za ideju dobrovoljnog davanja krvi, jer sve ono što se prihvati kao vrednost u detinjstvu prati život i na taj način formira zdrave pojedince koji će, kad vreme dođe, iskazati ljudsku i građansku solidarnost prema svojim sugrađanima i dajući krv spasavati živote. Konkurs je realizovan u svim osnovnim i srednjim školama u Gradu.

Najbolji radovi su nagrađeni. Na nivou Novog Sada uručene su zahvalnice i prigodni pokloni za najuspešnije radove u sve tri kategorije, na Smotri znanja Zdravlje je najveće bogatstvo održanoj 07.juna 2011.g. u Pozorištu mladih u Novom Sadu. Nagrade je uručila predsednik Crvenog krsta Novog Sada Prof.dr Mira Govorčin.

Na Republičkom nivou, u kategoriji osnovnih škola, treće mesto osvojila je Iva Ružić OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Novog Sada.

Svečanosti koja je organizovana u Crvenom krstu Srbije prisustvovali su predstavnici Crvenog krsta Novog Sada i Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.

Organizovan je prijem u Crvenom krstu Vojvodine za nagrađene učenike na Republičkom nivou sa konkursa „Krv život znači“, na kome su prisustvovali predstavnici Crvenog krsta Novog Sada i nagrađeni učenik.

Nacionalni dan DDK obeležen je i u brojnim kolektivima, školama i mesnim zajednicama. Organizovane su svečanosti na kojima su uručivana priznanja Crvenog krsta dobrovoljnim davaocima krvi za 5, 10, 20 i 35 puta darovanu krv i promo materijal (majice, kape, blokovi, olovke). Škole su promovisale davalaštvo izložbama likovnih radova i čitanjem literarnih radova na temu „Krv život znači“.

Pin It on Pinterest