Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада је у периоду од 12. до 14. маја 2023. године, организовао 38. Скупштину Омладинске теренске јединице „Јован Јовановић Змај“ као једну од завршних манифестација у оквиру обележавања Недеље Црвеног крста у Новом Саду.

Годишњој Скупштини присуствовали су гости из следећих организација Црвеног крста: Скопље, Бања Лука, Осијек, Тузла, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Ужице, Суботица, Зрењанин, Панчево, Сомбор, Сремска Митровица, Кикинда, Рума и Ковин.

Укупно 16 организација Црвеног крста представљало je 28 учесника.

Гости су стигли у наш град у петак, 12. маја 2023. године. У Клубу младих су их дочекали домаћини, односно млади волонтери Црвеног крста Новог Сада. Након смештаја код домаћина организован је обилазак Петроварадинске тврђаве и вечерње дружење.

У суботу, 13. маја, волонтери су се окупили у центру града где је организован обилазак ужег центра града и Дунавског парка.

У просторијама Црвеног крста Војводине одржан је радни део Скупштине. На самом почетку, у 12.00 часова, младима се обратила Анђела Папић, стручна сарадница Црвеног крста Војводине а затим представница Омладинске престонице Европе Нови Сад (ОПЕНС) Јелена Вукославовић.

Председник Црвеног крста Новог Сада, пуковник др Братољуб Бркљача је у свом говору истакао важну, непроцењиву улогу младих волонтера у функционисању Црвеног крста. Присутнима се обратио и секретар Црвеног крста Новог Сада др Драган Лазић.

Извештај о раду Омладинске теренске јединице у току 2022. године, Извршни одбор је поднео видео презентацијом. Након уводног дела гости су појединачно представљали своје организације Црвеног крста.

Затим су гости имали прилику да прошетају Дунавским кејом до просторија ОПЕНС-а где је за домаћине и госте обезбеђен ручак, коктел и освежење. Представници ОПЕНС-а су презентаовали активности и просторије у којима функционише ова организација.

У вечерњим сатима организована је опроштајна журка у самом центру града, у клубу Луна ВИП, Змај Јовина 26. Млади волонтери теренске јединице заједно са својим гостима из других организација уживали су у добром расположењу и забави.

Недеља, 14. октобар, је нажалост, био дан за растанак, али је и ова Скупштина показала да су млади неисцрпни извор ентузијазма и да су један од највреднијих делова Црвеног крста.

За успешну реализацију Скупштине Омладинске теренске јединице Црвеног крста Новог Сада захваљујемо се донаторима:

  1. ОПЕНС
  2. СОС ТАКСИ
  3. Добровољно ватрогасно друштво Петроварадин
  4. COCA COLA HBC
  5. ОМ МADE
  6. Неопланта Нови Сад
  7. C. I. А. К. DOО
  8. Ресторан Вериге
  9. MACVAL TEA

Pin It on Pinterest