Izaberite stranicu

У понедељак, 23. октобра 2023. године, у Свечаној сали Градске куће, градоначелник Новог Сада Милан Ђурић и председница Скупштине Града Јелена Маринковић Радомировић, уручили су Октобарску награду, секретару Црвеног крста Новог Сада др Драгану Лазићу.

У образложењу је наглашено: „Др Драгану Лазићу награда је додељена за резултате остварене у вишедецениjском хуманитарном раду, као животно опредељење за пружање помоћи и подстицање свих коjи деле идеале за доброчинство.

ХРОНОЛОГИЈА:

Др Драгана Лазића за Октобарску награду предложили су Установа за децу и младе Дечије село „Др Милорад Павловић“, Омладиниснки савез удружења „ОПЕНС“, ОШ „Светозар Марковић Тоза“ и Градска библиотека у Новом Саду, а у иницијативи је између осталог наведено да др Лазић преко 30 година реализује хуманитарне активности и програм Црвеног крста, те да, поред многих достигнућа, промовише волонтерски рад са посебним акцентом на младе, едуковане волонтере који чине будућу базу организације.
Комисије за обележавање празника и доделу признања Града, је 9. октобра 2023. године, утврдила и упутила предлоге за највиша градска признања Скуштини Града Новог Сада.
Скупштина Града Новог Сада на XLIII седници, од 16. октобра 2023. године, донела је одлуку о додели Октобарске награде Новог Сада за 2023. годину др Драгану Лазићу.

Октобарска награда Новог Сада, додељује се поводом обележавања 23. октобра – Дана ослобођења Новог Сада у Другом светском рату, као друштвено признање за изузетне резултате у раду, дела и највиша достигнућа и остварења, постигнута у току једне или више година, у области привреде, друштвених и других делатности.

“Највећу захвалност упућујемо институцијама које су поднеле иницијативу да се моја маленкост нађе међу лауреатима и добије Октобарску награду Града Новог Сада за 2023. годину, као и одборницима Скупштине Града који су донели одлуку.

Захвалност дугујем волонтерима, сарадницима и драгим колегама запосленим у Црвеном крсту Нови Сад.
Хвала мојим дивним пријатељима, на разумевању и подршци.
И најзад, хвала мојој пoродици на бескрајном стрпљењу и разумевању, што су увек веровали у мене и што помажу да истрајем у свом раду.”- Драган Лазић

У овом тренутку и са овог места, желим да упутим изразе дубоке захвалности, пре свега предлагачима, појединцима, институцијама, свим људима добре воље који су ми омогућили да будем један од лауреата Октобарске награде Града Новог Сада за ову годину. Исконска потребе човека је да ствара, стварајући он спознаје себе а и средину у којој живи. Мени је омогућено да будем одговорно лице у Црвеном крсту Новог Сада, где заједно са колегама, запосленим, сарадницима и волонтерима, појединцима, људима добре воље, настојимо да унапредимо наш град. Ова награда је подстрек и обавеза да наставимо одговорно са активностима да унапређујемо гард и у будућности. (Др Драган Лазић, секретар Црвеног крста Новог Сада, Дневник 24. октобар 2023, број 27527)

Pin It on Pinterest