Izaberite stranicu

На позив Црвеног крста Зрењанин 15. младих волонтера Црвеног крста Новог Сада учествовало је на омладинском кампу, у периоду од 26. до 28. јула 2022. године, у одмаралишту Црвеног крста Вршац, на Вршачком брегу.

Црвени крста Зрењанина, као носилац активности, уз подршку Покрајинског секретаријата за спорт и омладину АП Војводине Новог Сада, је реализовао камп са циљем континуиране едукације волонтера

Црвени крста Новог Сада је, као партнер, учествовао у организацији, финансирању и реализацији омладинског кампа ,,Вршачки брег 2022“.
Црвени крст базира свој рад на ангажовању волонтера те је од изузетног значаја да волонтери буду едуковани и стручно оспособљени за област којом се баве у Црвеном крсту.

Волонтерима су презентоване активности којима се баве млади у Црвеном крсту, реализована су предавања и радионице на следеће теме: „Дифузија- ширење знања о Црвеном крсту и „Јединствени систем обуке волонтера“, а реализоване су и радионице из програма Промоција хуманих вредности и Спасилаштва на води.

У оквиру активности у области управљања волонтерима, презентоване су теме које су значајне за ангажовање волонтера у организацији: Етички кодекс за волонтере и запослене, Тимски рад, Вештине комуникације, Превазилажење конфликтних ситуација, Правила радионичарског рада и Извештавање. Теме су презентоване кроз интерактивни метод рада, рад у групама, радионичарске игрице и подстицање дискусије.

Предавања и радионице су реализовали едуковани, млади волонтери из организација Црвеног крста Зрењанина и Новог Сада.

Учесници су имали прилику да осим усвајања нових знања време проведу у дружењу што је такође од изузетног значаја за њихово ангажовање и тимски волонтерски рад у организацији. Посебно место имала је могућност размене међусобних искустава у досадашњем волонтерском раду као и начинима ангажовања волонтера у организацијама из којих долазе.

Слободно време је било драгоцено за боље упознавање, колективне игре као што су: Лов на благо Анри Динана, Стаза здравља, Маскенбал и јачање тимског духа. Организоване су заједничке шетње у прелепој природи која окружује одмаралиште и обилазак тврђаве Вршачка кула.

Pin It on Pinterest