Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада учествовао је на Покрајинском такмичењу у пружању прве помоћи и реалистичком приказу повреда, стања и оболења, које је одржано у суботу и недељу, 8. и 9. јуна 2024. године у Кикинди, у организацији Црвеног крста Војводине.
Наша огранизација била је заступљена са екипом омладине у пружању прве помоћи (6 чланова, средњошколци), екипом подмлатка (6 чланова, основношколци) у пружању прве помоћи и екипом реалистичког приказа повреда, обољења и стања повређених (3 члана).

Радне тачке су биле смештене у центру Руме и такмичари су имали могућност да провере своје знање на четири радна полигона, тесту знања и реанимацији.

На Покрајинском такмичењу у пружању прве помоћи и реалистичком приказу повреда обољења и стања наше екипе заузеле су следећа места:

– Екипа подмлатка 1. место у конкуренцији 12 екипа
– Екипа омладине 6. место у конкуренцији 12 екипа, након дисциплинског одузимања бодова на једном комплетном полигону без могућности жалбе.
– Екипа реалистичког приказа повреда. стања и оболења, 3. место у конкуренцији 11 екипа

Организацију такмичења помогли су чланови Црвеног крста Новог Сада, односно судије, маркиранти и логистичка подршка.

Екипа подмлатка у пружању прве помоћи и екипа реалистичког приказа повреда, обољења и стања повређених Црвеног крста Новог Сада су се пласирале на Државно такмичење, које ће се одржати у 13. и 14. септембру 2024. године, у Новом Саду, односно наша организација ће бити домаћин

Црвени крст Новог Сада се захваљује свим волонтерима који су учествовали у организацији и реализацији овог такмичења. Упућујемо честитке домаћину, Црвеном крсту Рума на гостопримству и добро организованом такмичењу.

Pin It on Pinterest