Izaberite stranicu

У петак, 19. маја 2023. године, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић, посетио је дистрибутивни центар Црвеног крста Новог Сада – Градске организације (Раде Кончара 1, Петроварадин).

Покрајинска влада, у сарадњи са Црвеним крстом Новог Сада, упутила је заједничку помоћ, која се састоји од 22 палете са основним животним намирницама, прехрамбеним и хигијенским производима намењеним социјално угроженом становништву на Косову и Метохији.

Црвени крст Новог Сада је обезбедио логистичку подршку за наведену хуманитарну пошиљку, укупне тежине 17.531,16 kg у вредности 3.557.041,12 динара.

„Покрајинска влада и Црвени крст Новог Сада упутили су хуманитарну помоћ Епархији рашко-призренској на Косову и Метохији вредну 3 и по милиона динара. Помоћ се састоји, пре свега, од животних намирница, које већ традиционално сваке године у мају упућујемо Епархији рашко-призренској на Косову и Метохији, каже секретар Градске организације Црвеног крста у Новом Саду Драган Лазић.

Како је истакао покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност Зоран Милошевић, помоћ је намењена становништву српке националности, али и свима осталима којима је неопходна. Камион са хуманитарном помоћи кренуо је данас испред дистрибутивног центра Црвеног крста пут јужне покрајине.

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић присуствовао је данас испраћају хуманитарне помоћи за становништво на Косову и Метохији, коју је Покрајинска влада донирала Епархији рашко-призренској.

„Покрајинска влада, руковођена принципима солидарности и подршке, и ове године подржава наше сународнике, прослеђујући им још један контингент хуманитарне помоћи, који се очитује не само у роби коју шаљемо већ, пре свега, у поруци да смо и данас заједно“, рекао је том приликом Милошевић.

Секретар је истакао да се морамо руководити хуманизмом, а не само принципом економског развоја. „Нећемо да будемо пасивни, већ морамо да идемо напред, вођени принципом уљуђења заједнице која вапи за руком солидарности, подршке и разумевања, слично као што Епархија рашко-призренска ослушкује потребе људи из свих верских заједница на Косову и Метохији којима је потребан један оброк“, нагласио је Милошевић. Он је изразио наду да ће у годинама које долазе можда бити мање потребе да се хуманитарно помажу наши сународници на Косову и Метохији, уколико се створе други предуслови за њихов останак на вековним огњиштима.

Испраћају контингента хуманитарне помоћи присуствовао је и секретар Црвеног крста Новог Сада др Драган Лазић, који је подсетио на то да је основни циљ ове акције, која се већ годинама реализује у месецу мају, подршка опстанку Народних кухиња Епархије рашко-призренске. Из магацина Градске организације Црвеног крста у Петроварадину пут јужне српске покрајине кренула је донација коју чине 22 палете са основним животним намирницама, прехрамбеним и хигијенским производима, намењеним социјално угроженом становништву на Косову и Метохији.“ (Извор: РТВ, Марија Малеш, 19. мај 2023. године)

Pin It on Pinterest