Izaberite stranicu

У уторак, 28. новембра 2023. године, заменик Градоначеника Игор Црнобарац и чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Данијела Костић, посетили су магацин Црвеног крст Новог Сада, у Петроварадину, улица Раде Кончара 1. Том приликом присуствовали су уручењу помоћи социјално угроженим породицама у оквиру програма за директно ублажавање сиромаштва.

Корисници ове врсте помоћи су социјално најугроженији становници нашег Града и то: корисници новчане социјалне помоћи, вишечлане породице, старија лица, болесни- неспособни за рад, лица са инвалидитетом, пензионери са најнижим примањима и др.

Подела помоћи реализоваће се током децембра месеца 2023. године и јануара месеца 2024. године.

Садржај хуманитарне помоћи:
– прехрамбени пакет (10 кг брашна, 2 кг пасуља, 2 кг пиринча, 2 л сунцокретовог уља, 2 кг тестенине и 1050 гр. месних конзерви)
– хигијенски пакет (6 кг детерџента за веш, 3 лит. шампона за косу, 2 лит. детерџента за судове, 5 тоалетних сапуна, 3 пасте за зубе, 2 четкице за зубе, 20 хигијенских уложака, 5 једнократних бријача и 1 пена за бријање).

Заменик градоначелника Новог Сада Игор Црнобарац је дао следећу изјаву:
Град Нови Сад води одговорну социјалну политику, уз настојање да константно унапреди и прошири механизме и мере подршке нашим најугроженијим суграђанима. Када је у питању реализација програма из области социјалне и дечије заштите, посебно се истиче сарадња са Градском организацијом Црвеног крста. У овој години из буџета Града издвојено је скоро 73 милиона динара за програме и активности Црвеног крста у борби против сиромаштва. Један од тих програма је везан за директно ублажавање сиромаштва, за који је из буџета издвојено преко 9 милиона динара, а помоћ је намењена за око 2000 социјално угрожених породица са територије Града Новог Сада. Искористио бих прилику и да волонтерима Црвеног крста честитам 5. децембар, Међународни дан волонтера и да им се у име Града захвалим и упутим најискренију честитку и дивљење свим људима који су, у духу волонтеризма, увек интересе заједнице и друштва стављали испред личних интереса – рекао је Игор Црнобарац.

Црвени крст је извршио набавку 1200 прехрамбених пакета, 1200 хигијенских пакета који ће бити дистрибуирани током децембра месеца и почетком јануара 2024. године.
– Захваљујући подршци Града Новог Сада, ми се као Црвени крст Новог Сад издвајамо као пример добре праксе у контексту рада Црвеног крста Србије, јер Град снажно подржавајући наше активности, подржава и добробит наших крајњих корисника. Током 2022. године, помогли смо 13.704 појединца, који помоћ и неки од видова наших услуга носе у своју породице, а ове године смо на истом нивоу. То се односи и на рад Народне кухиње, где се свакодневно припрема 600 куваних оброка и 800 ланч пакета, који Град традиционално финансира од 1991. године. Ту су и разни други програми, као што је опоравак на мору за најмлађе суграђане из социјално угрожених породица, али и програми за најугроженије пензионере – истакао је секретар Градске организације Црвеног крста др Драган Лазић.

Pin It on Pinterest