Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада традиционално у сарадњи са Градском управом за социјалну и дечју заштиту организује превентивни опоравак деце на мору у Одмаралишту Црвеног крста Србије „Криста Ђорђевић“ у Баошићу.
У смени од 06. до 15.јула 2014.г боравило 47-оро деце са три васпитача, а група је формирана у сарадњи са Градском управом за социјалну и дечју заштиту, Центром за социјални рад, Основним школама, Дечијим селом и Новосадском ромском мрежом. Групу је чинило 35-оро деце из социјално угрожених породица, на предлог основних школа и новосадске ромске мреже, 8-оро деце из дневног центра Центра за социјални рад и 4-оро деце из Дечијег села из Сремске Каменице.
Црвени крст Новог Сада је обезбедио ланч пакете за пут, средства за личну хигијену и мајице са знаком Црвеног крста Новог Сада.
Кроз радионице које су водили волонтери Црвеног крста деца су се упознала са Организацијом Црвеног крста, њеним основним принципима и едуковали се кроз пројекте „Промоција хуманих вредности“, „Стоп трговина људима“ и др.
Превентивни опоравак деце на мору у Одмаралишту Црвеног крста Србије „Криста Ђорђевић“ у Баошићу подржан је средствима из Буџета Града Новог Сада.

Pin It on Pinterest