Izaberite stranicu

Захваљујући снажној подршци Града Новог Сада, преко Градске управе за социјалну и дечју заштиту, Црвени крст Новог Сада је почео са поделом помоћи, која се реализује у оквиру Пројекта за директно ублажавање сиромаштва.
Дистрибуцији помоћи присуствовали су Проф. др Никола Ћировић, члан Градског већа задужен за социјалну заштиту и бригу о породици и деци, и Никола Крезовић, в.д. начелника Градске управе за социјалну и дечју заштиту.
Црвени крст Новог Сада је, у складу са Законом о јавним набавкама, извршио набавку 1.200 прехрамбених пакета, (25 kg брашна, 2 kg пасуља, 1 kg пиринча, 2 l сунцокретовог јестивог уља, 2 kg тестенина, 1050 gr месног нареска), 1.200 хигијенских пакета (детерџент за веш 6 kg, шампон за косу 2 l, детерџент за суђе 2 l, шампон против ваши 1 ком, сапун тоалет 5 ком, паста за зубе 2 ком, четкица за зубе 1 ком, хигијенски улошци 2 пак) и 550 просторних метара меког огревног дрвета.
Комисија за социјални рад Црвеног крста Новог Сада извршила је преглед приспелих молби за помоћ и по степену угрожености определила најугроженије породице и појединце за добијање помоћи (пензионери са најнижим примањима, лица са инвалидитетом, незапослени и остали у стању социјалне потребе).
Овим видом помоћи биће обухваћено око 2.000 породица, односно око 5.000 наших суграђана у стању социјалне угрожености.

Pin It on Pinterest