Izaberite stranicu

CKNS, tradicionalno, na zahtev Skupštine Grada Novog Sada pomaže uspešnu realizaciju 33. Planinarskog maratona na Fruškoj Gori. Međunarodno poznata manifestacija mladosti i sporta, koja se dešava u prirodi, u planinsko-šumskom ambijentu, na lep način je prezentovala naš grad i našu zemlju. Velikom broju učesnika (startovalo je 11.828 učesnika, a na cilj je stiglo 10.867) na raspolaganju je bilo 17 staza koje su izabrali zavisno od svojih psiho – fizičkih sposobnosti. Maraton je trajao neprekidno dva dana i jednu noć, pa je prisustvo sanitetskih ekipa bilo neophodno.

Naša Organizacija je dobila zadatak da obezbedi osposobljene volontere, vozilo, ćebad, nosila i neophodan sanitetski materijal za eventualno zbrinjavanje povređenih. Ekipe za pružanje prve pomoći Crvenog krsta Novog Sada dežurale su na punktovima Popovica, Brankovac, Letenka i Andrevlje u periodu od 8-9.maja.

Ekipa prve pomoći na sanitetskom punktu Letenka

Ekipa prve pomoći na sanitetskom punktu Brankovac

Ekipa prve pomoći na sanitetskom punktu Andrevlje

Ekipa prve pomoći na sanitetskom punktu Popovica

Ukupno je dežuralo 35 volontera na četiri punkta, sa neophodnim sanitetskim materijalom koji je obezbedila naša Organizacija. Žestoka kiša, tokom noći između subote i nedelje i blatnjav teren znatno su otežali kretanje na nekim delovima maratonske staze, što je prouzrokovalo veći broj povreda. Volonteri Crvenog krsta su sve vreme održavanja Maratona bili na raspolaganju učesnicima.

Pin It on Pinterest