Izaberite stranicu

Иза нас је још један успешно окончан Егзит, петнаести по реду и први од како носи ласкаву титулу најбољег великог европског фестивала. Прелиминарни извештај организатора процењује да је Петроварадинску тврђаву посетило око 185.000 људи, што је свакако резултат којим домаћини могу бити поносни.
Млади активисти Црвеног крста, традиционално, својим присуством допринели су да се гости осећају сигурније и безбедније. На Петроварадинској тврђави санитетске услуге су пружане на 12. пунктова, који су били видно обележени и опремљени неопходним санитетским материјалом и материјално-техничким средствима (шатори, носила, ћебад, столови, клупе и др.). Дежурства су организована 4 дана у сменама од по 12 сати. Фестивалски камп, органозован је као и прошле године, код отворених базена ЈП СПЦ Спенс, а Црвени крст је као и предходне године организовано  дежурство у Кампу, у периоду од 8 до 15. јула. Радило се на једном пункту у две смене дневно, од по 12 сати. Укупно је 70 обучених волонтера Црвеног крста ставили своје услуге на располагање гостима.
Број збринутих посетилаца је oко 90  у Кампу, а на Тврђави око 300 . Најчешће повреде су биле повреде коштано-зглобног система, као што је угануће скочног зглоба, колена, као и посекотине екстремитета.
Волонтери Црвеног крста Новог Сада су за време одржавања ове манифестације своје присуство искористили за промоцију здравствених активности: Превенција ХИВ-а, Промоција добровољног давалаштва крви и превенција болести зависности.
Велики број посетилаца на “EXIT-у“ указује да ће присуство екипа Црвеног крста бити неопходно и следеће године на фестивалу.

Pin It on Pinterest