Izaberite stranicu

У петак, 25. маја 2024. године, у 10.00 часова, у Позоришту младих, улица Игњата Павласа 2, одржана је смотра „Здравље је највеће богатство”, за представнике три првопласиране школе са квалификација које су одржане 15. маја 2024. године, у свечаној сали основне школе „Светозар Марковић Тоза“

Ове године, на наведеној активности, учествовало је око 1000 ученика трећих и четвртих разреда из 7 новосадских основних школа.

Сви они су се припремали из књиге „Здравље је највеће богатство” која је настала у сарадњи са Институтом за јавно здравље Војводине. У књизи су обрађене следеће теме: о организацији Црвеног крста, подсетник за рад са подмлатком Црвеног крста у основној школи, пар речи о здрављу, најважнији органи и системи човековог тела, исхрана, физичка активност, лична хигијена, хигијена уста и зуба, ментална хигијена, хигијена школског простора, значај сна и одмора, превенција пушења, заразне болести и мере превенције, родна равноправност, безбедно понашање, општи принципи прве помоћи и самопомоћи и др.

Пласман екипа на смотри:
I место – ОШ „Јован Поповић”, са освојених 358 бодoва
ученици: Милица Ташин, Петра Стаменковић и Петар Станаћев
учитељица: Љиљана Андрејић

II место – ОШ „Прва војвођанска бригада”, са освојених 356 бодова
ученици: Борис Живков, Михајло Маневски и Марко Синђић
учитељица: Сања Матејашев

III место – ОШ „Никола Тесла”, са освојених 353 бода
ученици: Душан Чемерлић, Михајло Јовановић и Ника Лончар
учитељица: Наташа Јањић

Успешну реализацију, наведене програмске активности, помогли су чланови Комисије за здравство који су уједно били и чланови жирија: доц, др Снежана Укропина, др Санда Кончар и Виолета Поповић.

У паузама квиза, мађионичарка Стела је, уз асистенцију деце, изводила мађионичарске трикове на опште одушевљење деце.

Црвени крст Новог Сада је обезбедио награде за све учеснике смотре.

Наша организација наградила је и најуспешније ученике који су учествовали на конкурсу Црвеног крста Србије „Крв живот значи”, а награде је уручио председник Црвеног крста Новог Сада пуковник др Братољуб Бркљача.

Црвени крст Новог Сада се захваљује свим учесницима а посебну захвалност упућујемо Позоришту младих

Pin It on Pinterest