Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада је по 35-ти пут организовао акцију “За сунчану јесен живота”. Још једну сунчану јесен поклонили смо свима онима који корачају стазама позних година. Током октобра месеца реализоване су следеће активности:

  • Основне организације Црвеног крста у МЗ су према својим програмима обележиле акцију многобројним активностима. Црвени крст Новог Сада је заједно са активистима обишао старе и болесне ;
  • У већини основних школа одржан је јавни час за баке и деке. Ученици су својим програмима показали колика је њихова љубав према онима који су зашли у јесен живота. Такође су учествовали на конкурсу ликовних и литерарних радова у категорији основношколског узраста. Проглашена су и награђена по три најуспешнија ликовна и литерарна рада на тему “Моји бака и дека” за узрасну категорију од I- IV разреда.
  • На конкурсу литерарних радова учестовало је 10 основних школа са 74 рада. Прво место су освојиле Aна Гнип, II 5 из ОШ “ Никола Тесла” и Aнастасија Петровић, III 6 из ОШ“ Свети Сава” из Руменке.
  • На конкурсу ликовних радова учестовало је 71 основна школа са 822 рада. Прво место је освојила Ружица Лакатош, ШОСО “Милан Петровић“ са домом ученика и Милан Јелинић, IV 3 из ОШ “Никола Тесла“.
  • Малишани из ПУ “Радосно детињство” су у својим вртићима песмом и игром обележили акцију. На конкурсу ликовних радова на тему “Моји баба и деда” учествовало је девет вртића са 191 радом. За освојено прво место Награђени су Катарина Рељин и Угљеша Делић из ВРТИЋА “ Чаролија“.
  • Црвени крст је организовао свечани пријем за најстарије активисте и своје пензионере. Свечаност су увеличали својим програмом ПЛЕСНИ КЛУБ „РИТМО ЛАТИНО“ из Новог Сада.
  • На свечаности је Бранка Димитријевић проглашена за најстаријег активисту Црвеног крста Новог Сада а пригодан поклон уручио јој је председник Црвеног крста Новог Сада, пуковник др Братољуб Бркљача. Илона Ковач је проглашена за најстарију грађанку Новог Сада,а рођена је 15.10.1914. године. Брачни пар Невенка и Радојко Кузмановић најдуже су у браку, а венчани су 18.4.1954.године.Победницима је поклоне уручио професор др Никола Ћировић, члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци. Поклоне које су припремили млади волонтери из Бегеча и деца из Удружења МНРО добили сви присутни на завршној свечаности.
  • Завршна свечаност акције одржана је у Кисачу. У прелепој окићеној сали уз велики број гледалаца најмлађи су припремили богат програм а све присутне је поздравио Драган Лазић секретар Црвеног крста Новог Сада,

Црвени крст као хуманитарна организација, током читаве године, кроз разне програме и активности, води бригу о старима а у октобру месецу већ 34 година им посвећујемо више пажње. Акцијом је обухваћено око 1000 старијих активиста и грађана. Надамо се да смо и ову јесен успели да обогатимо плодовима наших активности са жељом да нашим суграђанима подаримо богатство сазнања да их нисмо заборавили јер су они део свих нас.

Pin It on Pinterest