Izaberite stranicu

Tradicionalno, organizovali smo zdravstveno-promotivnu kampanju povodom Svetskog dana borbe protiv HIV/AIDS-a. Nacionalna kancelarija za HIV/AIDS, u cijem radu ucestvuje i Crveni krst Srbije, je definisala slogan ovogogišnje Kampanje koji je glasio: „Buducnost je sad“. Edukovani volonteri Crvenog krsta su u toku Kampanje realizovali sledece aktivnosti:

1.Volonteri Crvenog krsta Novog Sada su distribuirali propagandni materijal Crvenog krsta Srbije i Crvenog krsta Novog Sada (kalendari, brošure, prezervativi, plakati…) na Trgu slobode u Novom Sadu 1. decembra 2011.god u periodu od 13,00 do 15,00 casova.

2. U prostorijama Kluba mladih Crvenog krsta Novog Sada, 30.11.2011.g. sa pocetkom u 20 casova, održano je predavanje o seksualno prenosivim bolestima sa akcentom na problematiku HIV-a i side. Na ovoj tribini prikazan je i film Crvenog krsta Srbije „Decko koji se stideo“. Edukovani volonteri su organizovali kviz „Šta znaš o HIV-u“, na kome su ucestvovali ucenici novosadskih srednjih i viših razreda osnovnih škola.

3. Povodom „Svetskog dana borbe protiv HIV/AIDS-a“ organizovana tribina i javna debata u Visokoj tehnickoj školi, Školska 1 u Novom Sadu, 1. decembra 2011.g. Edukovani volonteri su održali javni cas na temu: „NAUCIMO O HIV/AIDS-u“.

Pin It on Pinterest